» Tiskové zprávy

NOVÝ MULTIŽÁNROVÝ FESTIVAL PLAY FAIR NA PODPORU PROJEKTŮ PRO SENIORY NADACE TAŤÁNY KUCHAŘOVÉ

NOVÝ MULTIŽÁNROVÝ FESTIVAL PLAY FAIR NA PODPORU PROJEKTŮ PRO SENIORY NADACE TAŤÁNY KUCHAŘOVÉ

V pražském hotelu The Mark představila Taťána Kuchařová s Radkem Maliníkem zcela nový multižánrový hudební festival Play Fair.  Představení festivalu se osobně také zúčastnili hlavní headlineři, členové skupiny Chinaski společně s Ondřejem Brzobohatým.  


CHINASKI, ONDŘEJ BRZOBOHATÝ, MANDRAGE, LAKE MALAWI, WOHNOUT, MATĚJ RUPPERT, ONDŘEJ RUML, TONYA GRAVES, JANA KOUBKOVÁ, PRAGO UNION, MARPO&TROUBLEGANG, PSH, LISTOVÁNÍ LUKÁŠE HEJLÍKA, DIVADLO DRAK, dokumentární monodrama SAMA … to je jen malý výčet toho na co se mohou těšit návštěvníci benefičního festivalu PLAY FAIR, který proběhne 12.9. 2015 ve FESTIVALPARKU V HRADCI KRÁLOVÉ a jehož výtěžek je určen na projekty pro seniory. 

Festival Play Fair si klade za cíl, aby se stal místem, kde se budou potkávat všechny generace od těch nejmenších až po ty nejstarší, místem kam se vyrazí společně bavit celá rodina včetně prarodičů. Tomu odpovídá i program festivalu – napříč generacemi, kdy vedle Chinaski a Prago Union vystoupí skvělá jazzmanka Jana Koubková nebo hvězda šedesátých a sedmdesátých let Karel Kahovec s kapelou George&Beatovens. Ve filmovém hangáru bude kromě jiného uvedeno i dokumentární monodrama SAMA, dokument Otakara Faifera o samotě a naději 92leté herečky Luby Skořepové. V divadelním hangáru se děti mohou těšit na pohádku Všechno lítá co peří divadelního souboru Drak nebo Světýlka radosti, za kterými stojí projekt hearth.net, který umožňuje lidem nabízet si dary a plnit přání, bez peněz a bez principu „co za to“. Poznat svět neslyšících a vychutnat si dobrou kávu mohou návštěvníci v Tiché kavárně, první pražské kavárny s neslyšícími a děti se mezitím mohou vyřádit na výtvarných a dovednostních workshopech, které pro ně připravují dobrovolníci z Oblastní charity Hradec Králové. 

„Nadace Taťány Kuchařové - Krása Pomoci, pro kterou je letošní výtěžek festivalu určený, pomáhá starým lidem. Když slyším příběhy seniorů z terénu, je to někdy fakt hodně smutný. A jelikož my ještě nejsme tak staří a máme sílu pomoct, tak jednoduše pomůžeme. Protože kdo může, tak by měl. Zkusíme udělat něco, co by alespoň pár z těch smutných příběhů trochu rozjasnilo,“ vysvětluje Radek Maliník, organizátor festivalu, co ho vedlo k realizaci benefičního festivalu. „Proto bych rád poděkoval všem, kteří se rozhodli nás v našem úsilí podpořit, ať už jde o účinkující, kteří se vzdali svých honorářů, dobrovolníky, kteří věnují svůj čas nebo dodavatele, jež se na projektu podílí za minimální náklady. V neposlední řadě je potřeba poděkovat také všem mediálním partnerům a sponzorům, bez kterých by se jednoduše takováto akce nedala dělat. Věřím, že se Play Fair stane tradicí a akcí na kterou se nezapomíná, a především akcí která pomáhá“, dodává Maliník.

Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci rozdělí výtěžek patnácti projektům neziskových organizací z celé České republiky, jejichž cílem je pomáhat seniorům, aby mohli prožít stáří jako pozitivní, aktivní a plnohodnotné období života se svými blízkými. Seznam projektů najdete na http://www.playfair.cz/nadace/

„Jsem ráda, že se podařilo vymyslet koncept, na kterém se potkají všechny generace, společně se budou bavit a zároveň budou pomáhat. Neméně důležité je i přiblížení činnosti neziskových organizací, které pomáhají seniorům. Mám velkou radost, že se našlo tolik lidí, kteří se rozhodli věnovat své úsilí a čas na podporu festivalu Play Fair. Věřím, že si každý na festivalu najde to své a společně si ho všichni užijeme,“ neskrývá své nadšení Taťána Kuchařová.

Vstupenky aktuálně zakoupíte v síti Pandaticket.cz za 290 Kč, případně můžete využít akce rodinného vstupného za 480Kč. Děti do 3 let, vlastníci ZTP průkazu a senioři nad 65 let mají vstup na akci zdarma.

Více informací naleznete na www.playfair.cz nebo na oficiálním FB akce https://www.facebook.com/pages/Play-Fair/1399592360337403



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz