» Tiskové zprávy

LUXUSNÍ VÍNA Z GOLANSKÝCH VÝŠIN

LUXUSNÍ VÍNA Z GOLANSKÝCH VÝŠIN

Mezi nejluxusnější vína z produkce vinařství Golan Heights Winery, která dováží společnost KapWein Bohemia, patří ta, která pocházejí z tzv. "single vineyards". Základními průvodními znaky těchto vín jsou speciálně vybrané malé polohy viničních tratí, na kterých jsou v souladu s principy mikroklimatu pěstovány odrůdy bílých nebo červených vín v maximální možné kvalitě a s minimální výtěžností.


Z nich jsou pak pomocí nejmodernějších vinařských technologií, ale zároveň s ohledem na původní metody zpracování těchto vybraných odrůd vinné révy, vyráběny ta nejhodnotnější vína z tohoto regionu. Mezi nejokázalejší z nich lze zařadit Chardonnay z vinice Katzrin, Cabernet Sauvignon z vinice El Rom, a Syrah z vinic Tel Phares a  Yonatan. Jejich cena atakuje hranici 2000,- Kč a jsou srovnatelná s ostatními špičkovými víny z celého světa.

Vinařství Golan Heights Winery, které vzniklo v roce 1983 a od té doby na trh uvedlo čtyři hlavní značky (Yarden, Hermon, Gamla a Golan), vyrábí i sekty. Mezi ty, které již v současné době můžete nalézt v nabídce společnosti KapWein Bohemia s.r.o., generálního importéra do ČR pro toto vinařství, patří Yarden Blanc de blanc (sekt vyráběný pouze z hroznů odrůdy Chardonnay) a elegantní růžový Yarden Sparkling Rosé. Mezi ta nejoblíbenější vína patří ta, která jsou označena Yarden. Nejznámější a nejuznávanější ucelená kolekce vín mezi odborníky i širokou veřejností.

V poslední době jsou mezi sommeliery velmi pozitivně kvitovány novinky - nové styly vína, jako např. ledové víno Yarden Heightswine, fortifikovaný Muscat Yarden nebo sekt vyráběný pouze z hroznů odrůdy Chardonnay (Yarden Blanc de Blanc). Tato vína ukazují velkou různozrodost v produkci tohoto vinařsví spojenou s udržením vysoké kvality vyráběných vín.

Vysokého ohodnocení dosáhla také vína z kolekce tzv. "single vineyards", vín z malých kolekcí v nejvyšší kvalitě pocházejících z vybraných viničních tratí.

Firma Kapwein Bohemia s.r.o. působí na českém trhu od roku 2007, vína značky Yarden z vinařství Golan Heights Winery na trhu zastupuje od roku 2012.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz