» Tiskové zprávy

SOUTĚŽ TICHÁ FIRMA 2015 VYHRÁLA SPOLEČNOST ALZA.CZ

Organizace Tichý svět již po osmé vyhlašuje vítěze soutěže Tichá firma, o nejlepšího zaměstnavatele neslyšících na otevřeném pracovním trhu. Titul za rok 2015 získala akciová společnost Alza.cz


Do nejužšího výběru nominovaných zaměstnavatelů, kteří v roce 2015 poskytli zaměstnání osobám s postižením sluchu, se letos dostaly čtyři společnosti. Jednotlivé firmy do soutěže navrhli jejich neslyšící zaměstnanci.  O vítězi rozhodla komise Tichého světa ve složení: ředitelka společnosti Marie Horáková, vedoucí sociálních služeb Olga Blahovcová a Tomáš Jelínek, zástupce neslyšících a vedoucí lektorů znakového jazyka. Potvrdili Alzu.cz jako jednoznačného vítěze. „Těší nás stále rostoucí zájem nových společností o zaměstnávání neslyšících,“ zhodnotila situaci na trhu práce ředitelka Tichého světa Marie Horáková. „Díky jejich přístupu se nám v roce 2015 podařilo zajistit práci 105 neslyšícím z celkového počtu 289 klientů, kteří nás požádali o pomoc při hledání zaměstnání.“

Společnost Alza.cz zaměstnává neslyšící již od roku 2008. Sluchově postižení zaměstnanci se ve firmě stali běžnou součástí pracovního kolektivu. V Alze.cz v současné době pracuje jedenadvacet neslyšících, ve spolupráci se společností Tichý svět jich v roce 2015 Alza.cz zaměstnala jedenáct.

Neslyšící zde pracují nejčastěji v oddělení logistiky a v reklamačním oddělení. Jsou na pracovišti plně integrováni mezi slyšící pracovníky, nejedná se o chráněná pracovní místa.

Cílem soutěže Tichá firma (dříve Firma roku) je poděkovat zaměstnavatelům neslyšících, podpořit je a zároveň k zaměstnávání osob s postižením sluchu motivovat další firmy. 

Zdroj: Tichý svět



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz