» Aktuality

AKTUÁLNĚ:ČSSD ÚDAJNĚ NA LITOMĚŘICKU NABÍRALA ČLENY ZA DÁVKU DROG

Litoměřice/Praha 7. září (ČTK) - Policie prověřuje informaci, že za vstup do ČSSD na Litoměřicku slibovali novým členům dávku drogy. Případ nahlásili sami členové strany, kteří nábor členů nahráli a nafotili. Informaci přinesl dnes server Aktuálně.cz. Policie serveru potvrdila, že oznámení přijala a případ začala vyšetřovat. Každý nový člen měl po odhlasování členství dostat gram marihuany. Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka to považuje zatím jen za neověřené spekulace, které by měla policie co nejdříve prověřit.


Sociální demokracie podle Sobotky s takovými praktikami zásadně nesouhlasí. "Jsou v rozporu s naším dlouhodobě prosazovaným programem, který proti návykovým látkám ve společnosti tvrdě bojuje," uvedl ve vyjádření, které poskytl ČTK.
Situací se dnes zabýval i okresní výkonný výbor. Ve vyjádření, které vydal spolu s předsedou místní organizace Petrem Hoškou uvedl, že se jedná "o účelovou provokaci s cílem poškodit ČSSD na Litoměřicku." Lidé z okresního vedení strany čekajícím novinářům vzkázali, že kromě prohlášení se k případu nikdo nebude vyjadřovat.
Pochybné přijímání členů na Ústecku už ČSSD podle Sobotky dlouhodobě řeší. Nyní dochází k přeregistraci všech členů okresní organizace ČSSD Litoměřice, dodal šéf nejsilnější opoziční strany. K takzvané přeregistraci vedení ČSSD přistoupilo poté, co některá média informovala o náborech nových členů za peníze. Boj mezi znesvářenými křídly ČSSD v okrese trvá již déle než rok. Přeregistrace má být hotová na konci září a v listopadu je naplánovaná okresní konference strany.
Aktuálně.cz má k dispozici nahrávku, na které je zachycen průběh schůzky s náborářem, fotografie schůzky i výpověď jednoho ze svědků na policii.
Jeden ze straníků ve výpovědi řekl policistům, že oznámení je reakce na praktiky v litoměřické organizaci ČSSD. Ta totiž nemá problémy s nábory lidí poprvé. Několik uchazečů o členství v uplynulých letech přiznalo, že jim za vstup do strany byla nabídnuta účast na rautu nebo projížďka limuzínou.
"Začátkem července 2010 jsme prováděli nábor nových mladých členů a dozvěděli jsme se od některých, že jistý člen místní organizace ČSSD v Litoměřicích nabízí za členství drogy, konkrétně gram marihuany," řekl sociální demokrat v policejní výpovědi. "Začali jsme zjišťovat, komu to nabízel." V rozhovoru zachyceném na zvukovém záznamu, který muži z jednání se skupinou mladých lidí pořídili, skutečně nabídka padla. Muž místo peněz sliboval deset gramů marihuany za deset nově příchozích členů ČSSD.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz