» Aktuality

HEGER: KALOUSEK MI VYČINIL UŽ NEJMÉNĚ V DVACETI PŘÍPADECH

Praha 13. září (ČTK) - K tvrdšímu přístupu k reformě zdravotnictví vybízejí ministra Leoše Hegera (TOP 09) jeho spolustraníci. Heger v dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny (HN) přiznal, že vlivný první místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek mu už "vyčinil" nejméně v dvaceti případech.


"On je o 10 let mladší, ale samozřejmě je v naprosto seniorním postavení díky tomu, že je jednak místopředseda strany, jednak že je v politice asi o 150 let déle než já a má mnohem více zkušeností," řekl ministr zdravotnictví. Nedávno Kalouskovi ustoupil například v tom, že stokorunový poplatek za den v nemocnici zaplatí děti i důchodci. Původně pro ně Heger navrhoval výjimku.
Heger v HN poznamenal, že zasahování kolegů z TOP 09 do své agendy možná "nečekal v takové míře". Rozhodně ale byl připraven na debaty. "Sice jsem to víc očekával na té straně opoziční, ale nijak mě nevyvádí z míry, že to přichází z vlastní strany," podotkl.
Kalousek podle Hegera umí jednat poměrně dramaticky. "Už jsem se naučil, jak na to mám reagovat. Někdy vystoupí dramaticky, ale on je zajímavý tím, že je takový lišák, u kterého si nikdy nejste jist, kdy to myslí vážně a kdy si z vás i celého okolí dělá legraci. Mám takové lidi rád a studuji je, takže se tím i trošku bavím," poznamenal ministr zdravotnictví.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz