» Aktuality

VLÁDA PODPOŘILA NÁVRH NA CENTRALIZACI HOSPODAŘENÍ ÚŘADŮ PRÁCE

Praha 13. října (ČTK) - Vláda dnes podpořila poslanecký návrh na vznik centrálního Úřadu práce, který má zefektivnit a zjednodušit fungování úřadů práce a v příštím roce ušetřit 175 milionů korun.


Podle autora návrhu Martina Vacka (VV) v současné době fungují úřady práce nepružně, každý úřad je samostatnou účetní jednotkou a provádí sám například i personální politiku. "To se změní vznikem specializovaného Úřadu práce a posílením pravomocí krajských úřadů práce," popsal záměr Vacek v tiskové zprávě.
Díky změně se část agendy úřadů práce přesune na jeden centrální a ředitelé jednotlivých poboček tak budou více času na vlastní poslání úřadu. "Tito ředitelé nebudou zabíjet čas evidencí majetku, dílčí personalistikou nebo účetnictvím. To vše zajistí servis vytvořený centrálou. Jde o změnu manažerského řízení úřadu práce," uvedl Vacek.
Náklady na provoz stávajících 77 úřadů práce činí podle předkladatele návrhu zhruba 1,7 miliardy korun ročně. Úspora v příštím roce bude činit 175 milionů korun, většina z ní bude spočívat v nižších výdajích na nákup energií řešených centrálním nákupem.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz