» Aktuality

PROGRAM THINK BIG PODPOŘÍ NEZISKOVÉ PROJEKTY MLADÝCH LIDÍ

Praha 17. května (ČTK) - Mladí lidé mohou na své prospěšné projekty získat až 90.000 korun z neziskového programu Think Big (Mysli ve velkém). Ten dnes představili zástupci nadace mobilního operátora spolu s Nadací rozvoje občanské společnosti (NROS).


Program má zapojit mladé do veřejného života a pomoci jim získat zkušenosti na trhu práce. Kromě peněz totiž dostanou mladí organizátoři také odbornou pomoc, a mohou tak třeba otevřít ve svém městě klub pro mládež.
Mezi první úspěšné žadatele patří například mladí motorkáři Martin Fišera a Petr Kubica, kteří plánují osvětové akce pro nezkušené řidiče, aby svým motocyklem neohrožovali sebe i okolí. V prostoru uzavřeného okruhu a pod vedením odborných lektorů si tak budou moci natrénovat bezpečnou techniku jízdy a naučit se, jak předcházet nehodám. Podporu dostala také pětadvacetiletá Jana Mráčková, která v Horažďovicích otevřela volnočasový klub Dokořán. Denně sem dochází až 40 dětí, které si zde mohou hrát a netrávit tak odpoledne na ulici.
"Mladí lidé dnes bohužel patří do skupiny, která obtížně shání zaměstnání. Hlavními důvody jsou chybějící praxe, zkušenosti a velmi často také nedůvěra společnosti," myslí si Bojan Šuh z NROS.
Program Think Big je proto určen aktivním lidem ve věku 13 až 26 let, kteří chtějí zorganizovat sportovní, kulturní či vzdělávací akci ve svém regionu. Na svůj projekt může tým nejméně tří lidí získat až 90.000 korun a dále mobilní telefon a notebook. Zároveň se také naučí týmové spolupráci a tomu, jak získávat sponzory a prezentovat výsledky své práce.
Podle šéfky nadace mobilního operátora Ivany Šatrové tak v prvním roce fungování programu Think Big finančně podpoří až 150 projektů, do nichž se zapojí na 3000 mladých lidí. Celkem je na prospěšné projekty vyhrazeno šest milionů korun, přihlášky mohou zájemci posílat do 27. června, v druhém kole pak do konce září. Další informace jsou na webu www.o2thinkbig.cz.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz