» Aktuality

KOALICE VE SNĚMOVNĚ SCHVÁLILA DOPLŇKOVÉ PENZIJNÍHO SPOŘENÍ

Praha 9. září (ČTK) - Sněmovna schválila i druhý z trojice zákonů vládní důchodové reformy. Norma řeší změny v existujícím doplňkovém penzijním spoření, které bude třetím pilířem důchodového systému. Zákon nyní dostane k projednání Senát, v němž má většinu levice, která reformu odmítá.


Koalici nyní ve sněmovně zbývá po zavedení druhého pilíře důchodového systému, který počítá s vyvedení části peněz do důchodových fondů, prosadit ještě soubor dvou tuctů navazujících novel souvisejících zákonů.
Doplňkové penzijní spoření by jako třetí pilíř důchodového systému mělo být podle představ vlády pouze zdrojem doplňkových příjmů. Lidé, kteří si budou spořit minimálně 300 korun, by podle návrhu nově dostávali od státu měsíčně 90 korun. Nad třistakorunové úspory by za měsíc obdrželi 90 korun a 20 procent ze spořené částky.
Pokud si člověk bude měsíčně spořit 1000 a více korun, bude od státu měsíčně dostávat 230 korun. Účastníci penzijního připojištění by tak mohli získat od státu až 2760 korun ročně, ovšem pokud si budou spořit tisícikorunu měsíčně.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz