» Aktuality

ČT,PRIMA: KLOKÁNEK NEVYDAL DĚTI I PŘES ROZHODNUTÍ SOUDU

Rychnov nad Kněžnou/Jindřichův Hradec 22. listopadu (ČTK) - Vedoucí Klokánku v Jindřichově Hradci dnes odmítla vydat zástupcům dětského domova v Holicích čtyři sourozence z Dobrušky, přestože o jejich přesunu už dříve rozhodl rychnovský soud. Ředitel domova se chce obrátit na policii a na vedoucí Klokánku podat trestní oznámení. Zasáhnout chce i soud. Informovaly o tom dnes Česká televize (ČT) a Prima.


Vedoucí Klokánku jednala na příkaz své nadřízené, ředitelky Fondu ohrožených dětí Marie Vodičkové. Fond požaduje obnovení soudního procesu a podává podnět proti rozhodnutí, aby se sourozenci přestěhovali do Holic. "Děti nevydáme do té doby, než dojde k rozhodnutí o našem podnětu," řekla ČT Vodičková.
Ředitel holického domova Aleš Drozd se chce naopak obrátit na policii a na vedoucí Klokánku podat trestní oznámení. "To nejsou moje děti, o kterých já si chci rozhodovat, ale děti, které mají jít do rodiny," sdělil ČT. Zasáhnout hodlá i soud, který může zaslat Klokánku výzvu, aby děti vydal, uložit mu pokutu nebo nezletilé děti odebrat.
Sourozenců je šest. Nejmladší z nich je nyní v kojeneckém ústavu, nejstarší sedmiletý právě v dětském domově v Holicích. Ostatní žijí v jindřichohradeckém Klokánku. Jeho zaměstnanci už dříve uvedli, že s jejich stěhováním nesouhlasí. Děti jsou podle Klokánku v zařízení spokojené, je připraven ubytovat v něm i jejich sourozence.
S matkou a otcem mají děti dočasně omezený styk kvůli vyšetřování zanedbání péče a údajného týrání. Později by se k nim mohly vrátit nebo být adoptovány.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz