» Aktuality

PODPŮRNÁ AKCE PROTI RAKOVINĚ ČÍPKU: "3. DÁVKA ZDARMA"

Praha 18. května - Na vakcínu proti rakovině čípku děložního přispějí ženám všechny zdravotní pojišťovny. Všechny zdravotní pojišťovny uhradí třetí dávku očkování, dívkám a ženám od 10 do 25 let. Akce "3. dávka zdarma" bude zahájena 17. května a potrvá  do  konce  roku.


Doporučení: Aplikace 1. dávky by měla proběhnout do 30. června. Ještě  před  aplikací 1. dávky  je  nutné  si  v pojišťovně  vyzvednout  slevový certifikát, který  je  možné  stáhnout prostřednictvím webu.

Očkovat se bude i v očkovacích střediscích.
Cena dvou dávek: 6400 korun (3200 Kč/kus). Tisícikorunu za třetí dávku jim vrátí jejich pojišťovna po předložení certifikátu potvrzeného lékařem.

Každá  zdravotní  pojišťovna  si vyhrazuje  právo na  vlastní  podmínky  akce  "3. dávka zdarma".
Příčinou rakoviny čípku děložního jsou lidské papilomaviry (HPV). Jsou vysoce nakažlivé, během života se s nimi setká až 80 procent žen, které sexuálně žijí. Nejzávažnější jsou viry HPV 16 a 18, které způsobují zhruba 70 procent případů onemocnění. Nákaza je nejčastěji při sexuálním styku, stačí ale i jen kontakt s kůží v oblasti genitálií. Ohroženy jsou všechny sexuálně aktivní dívky a ženy,  i  když  určitou  roli  hraje  také  dědičnost. Očkování před začátkem pohlavního života se  jeví  jako významná ochrana a prevence.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz