» Aktuality

DRAŽBU KLOBOUKŮ ZNÁMÝCH LIDÍ POŘÁDÁ SDRUŽENÍ MAMMA HELP

Praha 1. června (ČTK) - Dražbu klobouků známých osobností pořádá sdružení pacientek s rakovinou prsu Mamma Help. Výtěžek charitativní aukce přispěje k vybavení sítě Mamma Help center, kde ročně vyhledá pomoc přes 5000 žen s rakovinou prsu. V Česku žije 60.000 žen, které se léčily nebo léčí s rakovinou prsu, řekla dnes ČTK ředitelka sdružení Jana Drexlerová.


Ročně je v ČR podle statistik zhoubné nádorové onemocnění prsu odhaleno 6000 ženám, 1800 jiných zemře. Nemoc tedy postihne v průběhu života každou osmou až dvanáctou ženu.
Sdružení se snaží už víc než dva roky v projektu s názvem Umíme žít naplno! podněcovat ženy s rakovinou prsu k aktivnímu přístupu k léčení a dodávat jim naději a víru v plné uzdravení. Symbolem této aktivity se stal klobouk. "Zakryje ztrátu vlasů při nemoci, umožní změnit image a pomůže zvýšit ženské sebevědomí při návratu do normálního života," vysvětlila ředitelka.
Své pokrývky hlavy do charitativní aukce věnovali architektka Eva Jiřičná, moderátorka Hana Heřmánková, zpěvačky Věra Martinová, Petra Černocká a Hanka Křížková a herec Jiří Lábus. V jednotlivých aukcích je vystaveno šest klobouků, všechny s počáteční cenou jedna koruna.
Ženy ze sdružení si vyrobily originální klobouky Made in Mammahelp, pořádají kloboukové přehlídky, zahradní kloboukové slavnosti, výstavy stovek portrétů "mammahelpek" v klobouku. Vydaly také kloboukový kalendář a diář, založily Klub mammahelpek v klobouku…
Svůj klobouk si zájemci mohou najít a vydražit v týdnu od 2. do 9. června na aukčním portálu www.aukro.cz.
Mamma Help je největší ženskou pacientskou organizací s celostátní působností. Od roku 1999 poskytuje poradenství a psychickou podporu ženám s rakovinou prsu i jejich blízkým v síti šesti Mamma Help center - v Praze, Brně, Hradci Králové, Přerově, Zlíně a v Plzni.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz