» Aktuality

VLÁDA PŘERUŠILA JEDNÁNÍ O DALŠÍ PODPOŘE VÝSTAVBY SOCIÁLNÍCH BYTŮ

Praha 28. června (ČTK) - Ministři dnes přerušili jednání o zmírnění podmínek pro udělování podpor na výstavbu sociálních bytů a rozšíření okruhu možných žadatelů o tuto podporu. Důvodem jsou nejasné dopady změny na státní rozpočet pro rok 2011, řekl na tiskové konferenci premiér vlády v demisi Jan Fischer. Návrh na změnu vládního nařízení předložilo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR).


Do schůze vlády 12. července má ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška připravit analýzu dopadu návrhu na státní rozpočet. "Pokud bude změna rozpočtově neutrální, vláda s tím nebude mít problém," poznamenal Fischer. Pokud se ale rozpočtovou neutralitu doložit nepodaří, vláda prý takový návrh schvalovat nebude.
Návrh počítá s tím, že rozšíření okruhu možných příjemců podpory se uskuteční zvýšením limitu čistého příjmu nájemců sociálních bytů v závislosti na velikosti rodiny. Pokud návrh vláda schválí, bude možné také nově na výstavbu sociálních bytů využít dotace z programu Zelená úsporám.
"Cílem tedy je vytvořit právní rámec pro poskytování podpory na výstavbu finančně dostupných nájemních bytů pro osoby s nízkými příjmy nebo s dalšími nedostatky, tedy pro osoby, které si nejsou schopni pořídit nebo udržet bydlení v tržním segmentu," uvedl v pátek mluvčí MMR Martin Ayrer.

ČTK  



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz