» Aktuality

VÁCLAV MARHOUL PŘEDSTAVIL PLAKÁT KE SVÉMU FILMU NABARVENÉ PTÁČE

VÁCLAV MARHOUL  PŘEDSTAVIL  PLAKÁT  KE SVÉMU FILMU NABARVENÉ PTÁČE

Po mnoha letech příprav a velmi náročném natáčení dospěl nový celovečerní film režiséra, scénáristy a producenta Václava Marhoula Nabarvené ptáče do finální fáze postprodukce. Filmovou verzi známého románu, jehož autorem je polský spisovatel Jerzy Kosiński, teď představil tvůrce alespoň na filmovém plakátě, který už na některých sociálních sítích vzbudil bouřlivé diskuze.


„Nejsem na Facebooku, ale z několika stran se mi doneslo, že už jen samotný plakát podněcuje emotivní diskuze. Pokud tomu tak je, pak je to jen a jen správně.“ uvedl Václav Marhoul.

Realizace filmu Nabarvené ptáče zabrala 100 natáčecích dnů během šestnácti měsíců. Točilo se celkem ve 43 lokacích v Čechách, na Slovensku, v Polsku a na Ukrajině, a poslední, v pořadí  3 531. klapka padla 5. července 2018. Kameraman Vladimír Smutný natáčel celý film na černobílý 35 mm negativ ve formátu Cinemascope.

Hlavní roli ve válečném dramatu ztvárnil dětský herec Petr Kotlár z Českého Krumlova, který se postavil před kameru ve svých devíti letech poprvé. A rovnou se na place potkal s takovými hvězdami, jako je Harvey Keitel (Hanebný pancharti, Gauneři, Pulp Fiction, Od soumraku do úsvitu) či Stellan Skarsgaard (Mamma Mia! Here We Go Again, Avengers, Piráti z Karibiku). Mezinárodní obsazení potm doplnili například Udo Kier (Dogville, Armageddon, Blade), Julian Sands (Muži, kteří nenávidí ženy, Dannyho parťáci 3) nebo Barry Pepper (Zelená míle, Zachraňte vojína Ryana).

Další postavy si zahráli Tim Kalkhof, Alla Sokolova,  Alexej Kravčenko,  Lech Dyblik,  Júlia Valentová či Martin Nahálka. Z českých herců se na plátně objeví například Jitka Čvančarová,  Petr Vaněk, Filip Kaňkovský, Milan Šimáček, Michaela Doležalová,  Zdeněk Pecha,  Radim Fiala a Pavel Kříž.

Film uvede do kin distribuční společnost Bioscop od 12. 9. 2019.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz