» Magazín

Pozvánka na akci Turistická značka - 11. 6. 2021

Pozvánka na akci Turistická značka - 11. 6. 2021

Jedna z nejstarších turistických organizací na světě oslaví 133. narozeniny. Klub českých turistů, založený skupinou vlastenců okolo Vojty Náprstka, své výročí oslaví v pátek 11. června v Praze na náměstí Republiky. Přesně v tento den, který je vnímán jako "památný den Klubu českých turistů", proběhlo založení klubu. Slavnostní akce bude probíhat od deseti hodin dopoledne až do večera s bohatým doprovodným programem.

 


Pro rodiny s dětmi bude připraven program zaměřený na ochranu přírody a lesů. Klub českých turistů zde postaví velký turistický rozcestník, chybět nebudou dárkové suvenýry či oblíbené razítkování. „Všichni účastníci programu obdrží speciální Turistickou vizitku nebo otisk příležitostného poštovního razítka. Součástí programu bude také tři kilometry dlouhý pochod k Náprstkovu muzeu a zpět, kde budou soutěžící plnit různé úkoly a interaktivní hry. V 11 hodin proběhne slavnostní vyvěšení největší turistické značky v ČR zapsané agenturou Dobrý den do knihy rekordů,“ odhaluje několik bodů z programu předseda Klubu českých turistů Vratislav Chvátal. Zajímavý zážitek nabídne také přítomnost atletky Lindy Průšové, medailistky MČR 2020 v trojskoku. S atletkou si budete moci na stanovišti doskočiště poměřit své sportovní dovednosti.

Státní podnik Lesy České republiky je generáním partnerem KČT. Spolu s LČR podporuje akci Turistická značka také organizace PEFC ČR, která chce upozornit veřejnost nejen na nutnost ohleduplné turistiky v naší přírodě, ale především na trvale udržitelné hospodaření v našich lesích. „Rekreační funkci lesů považujeme i my lesníci za velmi důležitou a potřebnou. Vážíme si činnosti KČT a naše organizace PEFC ČR, která dohlíží na správné hospodaření v lesích, je připravena se zapojit do společných projektů. Rádi bychom podpořili nejen samotnou návštěvnost v našich lesích, ale i informovanost veřejnosti o lesním prostředí i práci našich lesníků“, říká Stanislav Slanina, ředitel organizace PEFC ČR, která je významným partnerem turistů - a to nejen při oslavě výročí. Akce je organizována s podporou Ministerstva pro místní rozvoj.

Více informací o Klubu českých turistůnaleznete na: www.kct.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz