» Magazín

Jiří Krampol slaví narozeniny a představil chystaný dokument o sobě ŽIVOT JE SRANDA

Jiří Krampol slaví narozeniny  a představil chystaný dokument o sobě ŽIVOT JE SRANDA

Život je sranda! To tvrdí herec, dabér a moderátor Jiří Krampol, který v pondělí 11. července slaví své úctyhodné 84. narozeniny. Přesně tak se jmenuje jeho životní dokument režiséra a producenta Zdeňka Kováře. Snímek, jehož vznik prezentovat herec s týmem o víkendu v Praze, bude mít premiéru 1. září.


Přestože život Jiřího Krampola rozhodně nebyl (vždy jen) „žádnou srandou“, snažil se vždycky a snaží překonat i smutné chvíle humorem a prací... Ostatně zvláště poslední dva roky, kdy přišel o svou manželku Hanku nebo prodělal zdravotní komplikace, jsou toho důkazem. A v podobném duchu, s nadějí, humorem, nadsázkou, vzpomínkami jak na osobní, tak profesní zážitky a prožitky, se dokument o Jiřím Krampolovi nese.

„Vznik toho dokumentu nebyl vůbec jednoduchý, ale jsem moc rád, že vznikl a zažili jsme toho hodně: od letu vrtulníkem, přes jízdu kočárem, ve sporťáku, střelbou na střelnici, až po další situace... A bavilo mně to, užíval jsem si to. Někdy to štáb se mnou neměl lehký, ale já jim taky neřekl, že budou mít,“ svěřil se s úsměvem herec na tiskovce v restauraci U Čejpů. Zde také dostal narozeninový dort, který spolu s herečkou Kateřinou Bláhovou a režisérem Zdeňkem Kovářem společně rozkrojili.

Dokument, který Jiřího Krampola zachycuje v mnohém tak, jak jej běžní diváci neznají, má svou průvodkyni. Tou je právě mladá atraktivní herečka Kateřina Bláhová. Všechny jistě pobaví i některé Krampolovi odpovědi.

Například na otázku, zda Jiří někdy hrál prince, slavný československý herec s vtipem sobě vlastním odpovídá: „Prince? Už jste někdy v životě viděla prince, kterej má nos jak otvírák na lečo…?“ Podobných hlášek je v chystaném dokumentu nepočítaně.

„Ty tak nějak k Jirkovi patří. Spolupráce s ním byla skvělá, byl to takový velký mejdan. Samozřejmě, že byly i složitosti, komplikace, ale u čeho nejsou? A pak, já jsem především rád, že jsme to ve zdraví, i v tom psychickém všichni přežili a snad se dožijeme premiéry,“ dodal s vtipem i režisér a producent Zdeněk Kovář.

Součástí dokumentárního filmu budou nejenom ukázky z mnoha filmů, v nichž Jiří Krampol za svou dosavadní kariéru hrál, ale i některé ´hrané´ sekvence, které pro potřeby díla vznikly.

A co o hereckém bardovi prozradili jeho kolegové a přátelé, jako třeba Jiří Suchý, Uršula Kluková, Karlos Vémola, Natálie Grossová nebo Miloš Smiedberger? Na to si musí diváci počkat do kina či do televize, kam filmový dokument směřuje.

Premiéra dokumentu ŽIVOT JE SRANDA se uskuteční 1. září v podvečer v kině Hutník ve středočeském Kladně.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz