» Magazín

Iva Pazderková a Laura Janáčková pokřtily „Příběhy vagíny“ intimním gelem

Iva Pazderková a Laura Janáčková pokřtily „Příběhy vagíny“ intimním gelem

Herečka a komička Iva Pazderková a sexuoložka Laura Janáčkové se staly kmotrami nové publikace s názvem Příběhy vagíny, je praktický průvodce intimním zdravím ženy. Novinka na knižním trhu má ambici rozbít tabu okolo intimního zdraví.


„Vagína, tam to všechno začíná. Přála bych ženám, aby si to uvědomily a tahle knížka jim s tím pomůže,“ zmínila během křtu sexuoložka, psycholožka, publicistka a také kmotra Příběhů vagíny, Laura Janáčková. „Ta knížka se týká 50 % populace, a tak by se měla stát součástí příběhů všech žen. Může ji číst vlastně kdokoli a vždycky tam najde něco, co může potřebovat,“ dodala herečka a stand-up komička Iva Pazderková, která spolu s Laurou Janáčkovou pokřtila Příběhy vagíny intimním mycím gelem.

Nová publikace vzešla ze spolupráce českých značek Gynella a Maluna a komunity Ženy s.r.o. a podílelo se na ní téměř 30 odborníků. „Bez ohledu na věk, nevědomost je stále veliká, proto jsme Příběhy vagíny pojali opravdu komplexně a zároveň lidsky a srozumitelně. Ať už vnučky dovzdělají své babičky, nebo maminky své dcery, prostor pro diskusi mezi generacemi tu určitě je,“ řekla Petra Tymešová, marketingová ředitelka Heaton do jejíž portfolia Gynella spadá.

V České republice je téma intimního zdraví žen dlouhodobě opomíjeno, což vedlo k vytvoření tohoto manuálu pro ženy různých generací. Hlavním cílem je pomoci ženám lépe porozumět svým tělům a projít různými životními etapami s větším sebevědomím. Zároveň může být průvodcem pro milující rodiče při výchově dospívajících dcer.

„Ženy často mlčí o svých intimních problémech, což vede k nedostatečné prevenci a špatným návykům předávaným dalším generacím. Publikace nezůstává jen u tématu intimního zdraví, věnuje se i osobnímu rozvoji, kariéře, rodině, receptům a všem aspektům, které jsou ženám blízké,“ dodává Petra Tymešová z Gynelly. Snahou autorů je tak prolomit obecný ostych, a naopak vyzdvihnout důležitý krok směrem k osvětě, vzdělání a odstranění tabu v oblasti ženského intimního zdraví.

Knihu lze zakoupit na www.gynella.com



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz