» Magazín

HUSÍ KUSY NA PRODEJ

HUSÍ KUSY NA PRODEJ

Tentokráte hejno Divokých hus letělo přes Prahu a zastavila se na náměstí Míru, kde rozprostřelo několik svých stánků, kde prodávali známé osobnosti. Hlavní patronkou dne tentokráte byla Míša Dolinová, která k prodeji vyzvala například Aleše Cibulku, Zbyňka Drdu a řadu dalších.


Prodávaly se především šperky, oblečení pro léto i zimu, knížky, ale i bazarové perly, které nesmí chybět žádnému správnému sběrateli kuriozit. V jeden moment jsme dokonce zastihli právě Míšu Dolinovou, která uvažovala nad koupí fonendoskopu a tonometru z šedesátých let minulého století. Zdravotnické vyšetřovací přístroje nadchli i její kolegy Michala Jagelku a Jana Tunu, jak se můžete přesvědčit na pořízených fotografiích.

Kateřina Jechová se ujala stolečku se šperky, kde ověsila Zbyňka Drdu dlouhými korálovými závěsy. O tom, zda byli při prodeji úspěšnější, než tým od bazarových perel nevíme, ale rozhodně se jim při prodeji ve prospěch Nadace Divoké husy dařilo. Připustit však musíme, že „ti“ od bazarových perel byli rozvernější a častěji se z jejich úst ozývalo: „ Kupujte krásné věci a pomozte dobré věci.“  Ale také prosté a jednoduché: „To musíte mít.“

Mezi první zákaznice patřila Lenka Kohoutová, poslankyně, členka vedení poslaneckého klubu Parlamentu České republiky, která společně s Míšou Dolinovou a Alešem Zbořilem zahájila prodej „husích kusů“.

Občerstvení prodávala ve prospěch Nadace Divoké husy Mobilní kavárna Cafe Rozmar a Palačinkárna Galetka.

Jiří Zbořil na facebookových stránkách vyzýval:  Přijďte... bude sranda :-)“! Opravdu nelhal, o čemž Vás jistě přesvědčí naše fotodokumentace.

Nadace Divoké husy

Nadace Divoké husy je česká nestátní nezisková organizace, která byla založena v roce 1997 jako partnerská organizace stejnojmenné nizozemské nadace Wilde Ganzen. Od svého vzniku podpořily Divoké husy více než 1 000 projektů částkou přesahující 40 milionů Kč. Nadace se v roce 2006 sloučila s Nadací Civilia a v rámci programu Benefice s Divokými husami převzala i její aktivity.

-lz-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz