» Magazín

TÝM FLORBALISTŮ NA ELEKTRICKÝCH VOZÍCÍCH JAGUARS NEZTRÁCÍ NADĚJI

TÝM FLORBALISTŮ NA ELEKTRICKÝCH VOZÍCÍCH JAGUARS NEZTRÁCÍ NADĚJI

O víkendu 29. a 30. září proběhlo čtvrté, tedy předposlední ligové kolo, pod hlavičkou turnaje Lenox Cup, který v Plzni pořádali domácí Indians. Zúčastnilo se všech pět českých týmů – kromě plzeňských Indians to byli Rejnoci ze Zlína, Tigers z Janských Lázní, a Jaguars a Cavaliers z Prahy. Utkání proběhla v krásné sportovní hale TJ Lokomotiva. Náš tým byl ubytován v Exodu v Třemošné.


Vyrazili jsme z Prahy v pátek odpoledne – část týmu auty a část týmu procvičila České dráhy. Tentokráte se jim zadařilo a naše cesta byla bez problémů. Mě, jako brankářku, čekal dvojnásobný příděl zápasů, protože jsem slíbila brankářskou výpomoc Rejnokům, kteří neměli brankáře, ani hráče, který by ho zastoupil, a tak by vůbec nemohli přijet.

V sobotu jsme se vypravili do příjemné haly a po zahájení a předprogramu v podobě vystoupení taneční skupiny jsme sehráli svůj první zápas a to rovnou s pořádajícím a stále sílícím týmem Indiánů. Indiáni nás na třetím kole velmi potrápili. I na čtvrtém hráli dobře a dostali se do mnoha nebezpečných šancí, ale tentokrát se nám podařilo vyhrát přesvědčivě 7:4. Ve druhém zápase na nás čekali Rejnoci, v jejichž bráně mě pro náš zápas vystřídal Lukáš Kroupa. Rejnoci zlepšili svou obranu, ale statečně se vydávali i do útoku a podařilo se jim dostat až k bráně. Jejich oslabená sestava se držela, ale nakonec jsme vyhráli 13:1. Kuriózní byla srážka se soupeřem v mém brankovišti. A to jsem si myslela, že v brankovišti jsem v bezpečí.:) Poslední zápas dne se konal mezi námi a týmem Tigers. Tigers jsou starým, ale oslabeným týmem, dokázali jsme vyhrát 8:1.

Na neděli nechal pořadatel všechny klíčové, nebo aspoň atraktivní zápasy. První zápas sehráli Rejnoci s Tigers, kteří spolu soupeří o celkové čtvrté místo. Rejnoci bohužel Tygrům podlehli. Ve druhém zápase se střetli Indians a Cavaliers. První půlka byla ještě celkem vyrovnaná, ale druhou už ovládli silnější Cavaliers 5:2.

A pak už přišlo úplné finále, tedy souboj dvou pražských týmů, které vedou tabulku – Jaguars a Cavaliers. I tentokrát bylo jasné, že souboj to bude těžký, Cavaliers neponechali nic náhodě, a v neděli, pravděpodobně kvůli nám, dokonce přijel jejich nejlepší brankář. První půlku jsme prohráli 2:1, ale stále jsme doufali v obrat. Ale soupeř nám to nedovolil a vyhrál 4:1. Měli jsme smůlu a soupeř byl lepší. Dělali jsme, co bylo v našich momentálních silách. Jenže Cavaliers jsou prostě tým složený ze zkušených hráčů, navíc se dobře sehráli. Přeci jen hraje  náš tým v tomto složení teprve druhou sezónu. Nejsilnější hráč, Standa, hraje EWH dva roky a naši nejnovější hráči Míša a Vláďa pár měsíců. Individuálně je tedy náš tým mnohem slabší a v podstatě je velký úspěch, že i tak dokážeme o tolik zkušenější Cavaliers vůbec někdy porazit, že se nás soupeř bojí a vítězství nad námi tak epochálně slaví. Občas mi to trochu připadá jak zápas Davida s Goliášem. Nezbývá nám než trénovat, sbírat zkušenosti a nepropadat malomyslnosti. Soupeř vyrovnal celkové skóre a rozhodne tak poslední kolo. Stát se může všechno.

Lenox Cup, a tedy i čtvrté ligové kolo, tak vyhráli New Cavaliers Praha, na druhém místě skončil náš tým Jaguars, třetí byli domácí Indians Plzeň, čtvrtí Tigers Janské Lázně a pátí Rejnoci ze Zlína. Individuální cenu pro nejlepšího hráče s H-stick obdržel zaslouženě Standa Cimpa z týmu Jaguars, nejlepším T-stick hráčem byl zvolen Ondřej Binko z týmu Tigers a nejlepším brankářem byl vyhlášen Michal Prager z Cavaliers, kterému k tomu stačily poslední dva zápasy.

Děkuji svému týmu za skvělý výkon, trenérovi Kubovi, asistentům Bróťovi a Lucce, Matějovi, rozhodčím i hráčům ostatních týmu. Těšíme se na rozhodující finále.

 

Jana Stárková

Novinářka na volném kolečku

Brankářka týmu Jaguars



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz