» Magazín

DELFINOTERAPIE: ZAPLAVTE SI S DELFÍNY A ZBAVÍTE SE BOLESTI I TRAUMAT!

DELFINOTERAPIE: ZAPLAVTE SI S DELFÍNY A ZBAVÍTE SE BOLESTI I TRAUMAT!

Od konce května budete mít unikátní příležitost v České republice podstoupit zdravotní terapii s delfíny pod dohledem zkušeného fyzioterapeuta. Dolphin Assisted Therapy (DAP) byla vyvinuta v roce 1986 v bývalém Sovětském Svazu na Krymu. Pomáhá pacientům s Downovým syndromem, autismem, mozkovou obrnou, zadrháváním v řeči, emocionálním stresem, depresí a dalšími tělesnými a psychickými problémy.

Realizační práce technického charakteru na projektu Delfíni v Praze jsou v plném proudu. Atraktivní vodní scéna čeká na desítky tisíc návštěvníků od 20. června do 29. září 2013 v městské části Praha-Libuš. Umístěna bude v nejprostornějším stanu ve střední Evropě, který najednou pojme až 1 900 lidí.


Hlavním očekávaným efektem je zlepšení celkové zdravotní kondice pacienta. Terapie za pomoci delfínů není zázrak. Zaručeným výsledkem je pocit radosti a harmonie během léčebných sezení u dětí, jejich rodičů a terapeutického týmu.

 

Průběh terapie

Na prvním sezení dochází k seznámení klienta a jeho rodiny s terapeutem.

Klient podá veškeré informace o svém zdravotním stavu a předloží své zdravotní záznamy a společně s terapeutem, případně psychologem a fyzioterapeutem se domluví na přesném postupu terapie. Ke každému klientovi je přistupováno individuálně dle aktuálního zdravotního a psychického stavu.

Terapeut pomůže klientovi při jeho seznámení se s delfínem. V případě, že je reakce u klienta i delfína kladná, dojde k fyzickému kontaktu nejprve v podobě dotyků a hlazení, později i plavání. Přímý kontakt s delfínem trvá cca 30 minut.

Následuje konzultace s terapeutem a psychologem, při které proběhne analýza dané terapie.

Více a průběžné informace naleznete na: www.delfinivpraze.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz