» Magazín

GREYHOUND PARK MOTOL PLNÝ HVĚZD!

GREYHOUND PARK MOTOL PLNÝ HVĚZD!

V Praze proběhlo slavnostní otevření nového dostihového závodiště pro chrty Greyhound Park Motol.  Je to moderní multifunkční zařízení, které je nejen v Praze a v České republice, ale v celé Evropě naprosto ojedinělé svojí koncepcí, kde nemusíte hledat ducha vstřícnosti rodinám s rozmanitými zájmy, protože je patrný všude kolem vás.


Prezident České Greyhound dostihové federace Ing. Zdenek Grondol bez velkých proslovů „nechal“ slavnostně otevřít areál veřejnosti, dostihům, hrám i chrtím sázkařům.  Průběh akce okomentoval slovy: „Tento stadión je můj splněný sen. Když vidím, jak se zde všichni dobře baví, je to pro mě odměna za ty roky, které jsem tomuto projektu věnoval.“

Akci moderoval Vlasta Korec, který na otevření sportoviště přivítal celou řadu VIP osobností a některé i s jejich dětmi. Sám si také vyzkoušel závodní dráhu na in-line bruslích. Když tak viděl to všeobecné nadšení, posteskl si: „Škoda, že dnes tu nemohou být moje děti, určitě by se tu pořádně vyřádily, ale teď už sem trefím a přijedeme.“

Mezi hosty byl Zbygniew Czendlik, Eva Decastelo s celou rodinou, Gabriela Gunčíková, Míra Hejda se svojí ženou Zorkou (dříve Kepkovou), Markéta Hrubešová s dcerou Christel, Eva Hrušková a Jan Přeučil, Bára Kodetová s celou rodinou (tedy i s manželem Pavlem Šporclem), Vendulka Křížová se syny, Peter Nagy, Agáta Prachařová s Kryšpínkem, Emma Smetana, Patrície Solaříková, Aneta Krejčíková a řada dalších. Všichni jmenovaní se zúčastnili sportovních klání, až s nečekaným zápalem, takže se bylo nač dívat a bylo komu fandit.


       

Areál klubu se nachází v údolí Parku Cibulka, a snaží se v maximální míře splynout s okolím přírodní památky Přírodní park Košíře – Motol a geologického fenoménu (chráněné přírodní památky) Motolský ordovik. Písková závodní dráha je určena pro chrtí dostihový sport, a je vybavena australskými závodními technologiemi, jaké je možno spatřit v Americe nebo v Austrálii. Osmikomorové startovací boxy jsou v Evropě unikátem, protože na starém kontinentu fungují v dostizích chrtů jen šestikomorové boxy. Asfaltový závodní ovál, (respektive závodní dráha) je vyprojektovaný pro víceúčelové využívání, například odrážedla, závodní go – karty, cyklistická kola,  in-line brusle, či třeba elektro-formule a šlapací motokáry. Uvnitř asfaltového sportovního oválu je travnatá plocha, která může sloužit míčovým hrám. Sportovci mají připraveno zázemí v šatnách a sprchách v objektu budovy s tribunou.

                

To psí sportovci mají připraveno exkluzivní zázemí v objektu budovy. Je tu klimatizovaný racing paddock s kójemi s kotci, samostatná místnost se sprchami, šatna pro přípravu chrtů k závodu, kout s roštem a miskami pro sportovní nápoje, také prostor s regály pro ručníky a masážní olejíčky a místnost pro veterináře.

Posezení je možné na terasách restaurací či tribuně s výhledem na hrací a závodní plochu i revitalizované okolí, kdysi zanedbaného Parku Cibulka, který byl rájem bezdomovců a osob závislých na jakýchkoli drogách. Dnes je tu moderní víceúčelový sportovní park, který se může stát oázou aktivního oddechu i pro Vás. K areálu se dá bez problémů dopravit tramvajemi z centra (linky 9,10), ale i vlastním autem. V podzemí budovy jsou totiž dvě stovky garážových stání.

Více informací o chrtích dostizích a podmínkách stanovených pro návštěvníky se dočtete na stránkách http://www.cgdf.cz/cs/Default.aspx, České greyhound dostihové federace, která sdružuje majitele závodních chrtů greyhoundů z celé ČR i blízkého zahraničí.

 

 Autor: Lenka Žáčková

Foto: Zuza Žáčková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz