» Magazín

KLÁRA DOLEŽALOVÁ A SIMONA POSTLEROVÁ JSOU HOLKY DO DEŠTĚ

KLÁRA DOLEŽALOVÁ A SIMONA POSTLEROVÁ JSOU HOLKY DO DEŠTĚ

V úterý 21. října se pod křídly Nadace Divoké husy a projektu Čtení pomáhá, uskutečnila, v hotelu Hilton Prague, charitativní aukce Malovaných deštníků. Celá akce byla zahájena jedinečnou “deštníkovou módní přehlídkou“ a byla spojena s “Garage Sale“ (bleší trh).


Nebývalý úspěch měl bleší trh, který byl vytvořen jako sbírka personálu pražských hotelů Hilton, kam byl také věnován funkční vyřazený inventář ze zmíněných hotelů. V roli licitátora se opětovně osvědčil úžasný moderátor Karel Voříšek, který přítomné dražitele neustále vybízel k aktivitě. Díky němu se vydražená částka vyšplhala na neuvěřitelných 79 200 Kč. 

  

Do aukce přinesla deštníky také sestra Karla Voříška, které vznikly v rodinné dílně s jejími dětmi Janinkou a Štefanem. Aukci přišli podpořit i známé osobnosti z českého šoubyznysu, mezi kterými tradičně nechyběla Petra Špindlerová, Štěpánka Duchková, Klára Doležalová, Kamila Moučková, Renata Drössler, Simona Postlerová, Zlatka Bartošková, Jana Rychterová a Tomáš Valík.

Mezi umělecky nejzajímavější patřil deštník s portréty Bohumila Hrabala Jitky Kopejtkové fotografky, umělkyně, zabývající se streetartem a koláží, která svou tvůrčí činnost zaměřuje na autentické zachycení strhaných plakátů na oficiálních i neoficiálních plakátovacích plochách v ulicích měst. Pán, který deštník vydražil možná ani ještě netuží, jak cenné dílo vydražil.

Výtěžek z této podzimní akce byl věnován Nadaci Divoké husy, která díky němu mohla podpořit činnost chráněné dílny organizace Tulipan, kde je v současné době zaměstnáno 55 lidí se zdravotním znevýhodněním. 

 

Nadace Divoké husy působí v České republice od roku 1997 a za tuto dobu rozdělila více než 300 miliónů korun. Její činnost je zaměřená na nestátní neziskové organizace, které pečují o osoby v sociální a zdravotní nouzi. Způsob podpory je naprosto jedinečný v tom, že Nadace Divoké husy zdvojnásobuje výtěžky benefičních akcí. Motivuje tedy žadatele k tomu, aby uspořádali  benefiční akci - její výtěžek pak Divoké husy zdvojnásobí.

Oba pražské hotely Hilton organizují každoročně mnoho charitativních aktivit a podporují tak hned několik neziskových organizací. Díky těmto aktivitám mohly v roce 2013 hotely Hilton Prague a Hilton Prague Old Town rozdělit mezi nadace více než 500 000 Kč.

-red/foto:Lenka Žáčková-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz