» Magazín

ROZKVETLOU ČOKOLÁDOVOU ZAHRADU OBDIVOVALY TISÍCE LIDÍ

ROZKVETLOU ČOKOLÁDOVOU ZAHRADU OBDIVOVALY TISÍCE LIDÍ

Unikátní čokoládová zahrada rozkvetla v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL v pražských Letňanech, který se konal od 1. do 4. října 2015. Na čokoládové kousky v mistrovském podání Emmanuela Hamona který je jedním ze čtyř lidí na světě, kteří se pyšní titulem Fino de Aroma šéfkuchař čokolády a Karola Stýbla, který je druhým držitelem tohoto titulu, ale také na květiny v čokoládě od skutečného mistra floristy Pavla Hrušky se přišly podívat davy obdivovatelů.


Hlavní show pod názvem Chocolate Garden Emmanuela Hamona proběhla v pátek a v sobotu, která byla doplněna floristickou prezentací květin v podání  jedinečného Pavla Hrušky. V čokoládové zahradě rozkvétaly chryzantémy chráněné značkou Česká květina a pestré kytice zdobené čokoládou, ale především čokoládové kreace Emmanuela Hamona. Nechyběly ani plátky růží namáčené v čokoládě, které svojí chutí skutečně zaujaly, stejně jako chryzantémy se svým mírně kořeněným chuťovým laděním.

Jedinečné spojení čokolády a květin obdivovaly také známé osobnosti společenského života. Stánek čokolády Lyra navštívila i s dcerkou Liliankou milovnice čokolády, skvělá a půvabná sopranistka Pavlína Senič. Granada v jejím podání vyvolávala až mrazení v zádech.  Přišel i baletní mistr, pedagog, zpěvák a divadelní herec v jedné osobě, pan Vlastimil Harapes. Unikátní květinovou zahradu si přišla prohlédnout také muzikálová zpěvačka, herečka a milovnice laskavého humoru Hanka Křížková, kterou doprovodil vynikající brazilský hudebník, kytarista, zpěvák a skladatel Santiago Ferreira. Všichni svorně pronášeli, že spojení čokolády a květin je skutečně jedinečné!

HRUSKADESIGN – to je Pavel Hruška a jeho tým

Kvĕtinový atelier HRUSKADESIGN předního českého floristy Pavla Hrušky nabízí zajímavé kvĕtinové vazby pro jakékoli příležitosti, výzdoby interierů, vytváření florálních objektů pro slavnostní a společenské události, svatební i smuteční floristiku. Pavel Hruška je místopředsedou Svazu květinářů a floristů České republiky.

Chocolate Pictures

ChocoArt je moderní umělecký směr specializující se na tvorbu ChocoFlowers, a to ve spojení s originálními aranžemi květin. Chocolate Pictures organizátor akce Chocolate Garden a je současně i obchodním zastoupením všech zůčastněných: Emmanuel Hamon je ambasador a konzultant kolumbijské firmy Casa Luker, Karol Stýblo je spolumajitel společnosti LYRA CHOCOLATE

Jaká je Lyra čokoláda?

LYRA je ručně vyráběná čokoláda. Naše čokoláda potřebuje lidský dotek, protože dotyk je vyjádřením důvěrnosti. V jazyku důvěrnosti jsou pak odhalovaná tajemství a naším cílem je odhalit co nejvíce tajemství čokolády.

LYRA si přeje pohladit naše smysly. Příroda čistě a upřímně nabízí naplnění smyslů. Přiroda obnovuje a připomíná nám, že ji nemůžeme opustit. Proto vybíráme jen nejkvalitnejší přírodní produkty: kakao z kakaovníků criollo a trinitario FINO DE AROMA, které představuje jen asi 6 % celkové světové produkce kakaa, plantážní kakao z různých oblastí Kolumbie, třtinový cukr, přírodní vanilku, lyofilizované ovoce, zcukernatělé okvětní lístky, kalifornské mandle, skořici ze Srí Lanky, Morello třešně…  A to všechno bez přidání chemických nebo aromatických látek.

-red-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz