» Magazín

TOMÁŠ MATONOHA OTESTOVAL NOVOU STOLNÍ HRU

TOMÁŠ MATONOHA OTESTOVAL NOVOU STOLNÍ HRU

Tomáš Matonoha se kdysi chtěl stát právníkem, takže vyhledávání logických her a hříček ho stále jistě láká. Není divu, že se se synem Štěpánem s oblibou pouští do testování stolních her. Již na jaře zavítali do Světa deskových her, kde se tradičně testují novinky přicházející na trh. Tehdy usedli  ke stolu s nejnapínavější hrou Ticket to Ride Evropa, která je nyní k mání i na pultech obchodů.


Otec se synem díky skvělé stolní hře během dvou hodin prošli téměř celou Evropu a v podstatě si společně se svými spoluhráči si vyzkoušeli, jaké to možná bylo, když se začaly v Evropě budovat železnice. ADC Blackfire Enterteinment uvádí jednu z nejnapínavějších stolních deskových her.

Ticket to Ride Evropa je vhodná pro všechny, kdo mají rádi cestování a chtěli by si vyzkoušet, jaké to je vrátit se do doby budování železnic. Procestujete celou Evropu, budete stavět tratě i nádraží mezi jednotlivými evropskými městy a přitom všem si užijete spoustu legrace a zábavy. Tak si připravte svá zavazadla, pozdravte portýra a vyrážíme na cestu!

Vaším úkolem bude stavba železnic mezi jednotlivými městy. K tomu budete potřebovat vagóny, karty vagónů různých barev a karty lokomotiv. Trasy mezi městy jsou odlišené barevně. Propojit dvě města se vám povede tehdy, když máte dostatek karet vagónů stejné barvy jako daná trasa. Na šedé trasy lze použít vagóny libovolné barvy. Karty lokomotiv slouží jako náhrada kterékoliv barvy. Pokud se rozhodnete propojit dvě města, vyložíte potřebný počet karet na stůl a na hrací políčka umístíte své vagóny.

Body získáváte jednak za propojení dvou měst, která si na začátku hry vylosujete, jednak za propojení dvou libovolných měst v průběhu hry. Za obsazení tratě získáváte body, a čím máte delší trať, tím více bodů dostanete. Body si okamžitě přičtete na číselníku na okraji hrací plochy.

Místo budování tratě můžete postavit také nádraží. Bude vás to sice stát určitý počet karet, ale umožní vám to propojit vaše železnice. Ten, komu se podaří postavit nejdelší souvislou trať, získává bonus deseti bodů. Vítězí ten, kdo získá nejvyšší počet bodů.

Hra Ticket to Ride: Evropa je neuvěřitelně zábavná a díky své jednoduchosti a rychlému pochopení pravidel je ideální oddechovou zábavou pro rodiny s dětmi i pro dospělé. Děti se naučí zdolávat překážky, strategickému myšlení i schopnosti kombinovat. Jednou z deviz této hry je i nenásilná zeměpisná výuka, při níž se zlepší v orientaci na mapě. Hra skýtá spoustu možností, jak překvapit spoluhráče a někdy i sami sebe. Ono to není tak jednoduché naplánovat si cestu třeba z Vídně do Barcelony a místo toho skončit na břehu Baltského moře. Ostatně, zkuste si to, není to tak jednoduché a zaručujeme vám, že se u toho výborně pobavíte.

 

Více na www.hraj.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz