» Magazín

ICANN SCHVALUJE KRÁTKÉ A RYZE NUMERICKÉ NÁZVY DOMÉN .TEL

Londýn 28. ledna (PROTEXT/PRNewswire) - Telnic Limited ( http://telnic.tel, operátor registru domény .tel nejvyšší úrovně (TLD), dnes oznámil, že na příštím zasedání správní rady ICANN, které se bude konat v lednu 2011, hodlá ICANN schválit uvolnění k registraci pro krátké (např. jj.tel) a ryze numerické (např. 442074676450.tel nebo 88.tel) názvy domén .tel.


"Rád bych poděkoval správní radě a zaměstnancům ICANN za posouzení našich nejnovějších aplikací a umožnění většího výběru podnikům a jednotlivcům, kteří si chtějí zaregistrovat své domény .tel," řekl Khashayar Mahdavi, generální ředitel společnosti Telnic. "V blízké budoucnosti budou moci organizace s výhradně číselnou ochrannou známkou nebo s dvouznakovou značkou zaregistrovat své názvy .tel, a jednotlivci budou moci získat jedinečná nebo šťastná čísla jako identifikátor pro online zábavu."

Podrobnosti o způsobu registrace krátkých a ryze numerických názvů domén .tel budou k dispozici ve správný čas. Jednoznakové ASCII názvy (např. x.tel), názvy s jedním číslem (např. 3.tel) a názvy, které lze zaměnit s příponami domén nejvyšší úrovně podle kódu země (známé jako ccTLD, např. as, nebo. uk) nebude možno registrovat.

K dnešnímu dni bylo zaregistrováno přes 300 000 doménových názvů .tel ve více než 180 zemích. Další informace o názvech .tel a o společnosti Telnic najdete na adrese http://telnic.org, nebo můžete využít kontaktní informace na http://telnic.tel.

O společnosti Telnic: http://about.telnic.tel

Zdroj: Telnic Limited



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz