» Magazín

HEREC PETR VACEK UVAŘÍ S LÁSKOU RAJSKOU POLÉVKU

HEREC PETR VACEK UVAŘÍ S LÁSKOU RAJSKOU POLÉVKU

Herec Petr Vacek za podppory svých kolegů z Divadla Na Jezerce bude v úterý 31. května  na pražském náměstí Míru podle tradice kočovných divadelníků vařit pod širým nebem „hereckou“ polévku během dobročinného bazaru. Pořádá jej tak jako každý rok nezisková organizace Letní dům, s nímž Vacek už mnoho let spolupracuje. 


Rajskou polévku připraví v měsíci lásky - jak jinak než s láskou. A o lásce je také komedie Tři v tom, ve které Petr Vacek  hraje hned ten samý den večer v Divadle Na Jezerce. „Polévky miluju a tu rajskou obzvlášť. Právě polévky se staly už tradičně rekvizitou několika představení na Jezerce. Na náměstí Míru se minulý rok vařila houbovka, předloni gulášovka a letos to bude rajská,“ říká Petr Vacek.  „Je květen a právě teď by měla být láska k bližnímu nejsilnější.  Akce má pomoci hlavně dětem, které měly lásky málo,“ dodává.. Na dobročinný bazar zavítají již potřetí Vackovi kolegové z představení  Tři v tom Jan HrušínskýFelix Slováček mladšíKristýna HrušínskáDenisa Pfauserová či Michal Kern a další herci z Divadla Na Jezerce jako Miluše Šplechtová. Setkat se s nimi může ten, kdo přijde na náměstí Míru kolem 14 hodiny odpoledne.   

Dobročinný bazar začíná v úterý 31. května v 10 a potrvá do 19 hodin - podle počasí. „Je to takový blešák plný oblečení, knížek, desek a různých prapodivných předmětů.  Výtěžek půjde na programy neziskové organizace Letní dům - na pomoc dětem a mladým lidem z dětských domovů. Je důležité, aby si lidé navzájem pomáhali,“ popisuje Petr Vacek.

Letní dům pracuje od roku 1997 s dětmi a mladými lidmi, kteří vyrůstají v dětských domovech. Doprovází je na jejich cestě k samostatnosti od dětství do dospělosti. Dobročinné bazary jsou jedním ze způsobů, jak Letní dům získává finance například na tvořivé sociálně-terapeutické pobyty těchto dětí.   



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz