» Magazín

HANKA KYNYCHOVÁ ROZHEJBALA MIRAKULUM

HANKA KYNYCHOVÁ ROZHEJBALA MIRAKULUM

V zábavném parku Mirakulum to žilo. Oslavoval totiž charitativní taneční projekt pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, který letos vstoupilů do 10. ročníku! Oblíbená cvičitelka Hanka Kynychová říká: „Práce s dětmi z dětských domovů mě moc baví. Vážím si toho, že mi ředitelé svěřili svoje děti a já s nimi mohu být v úzkém kontaktu. Pevně věřím, že tento ročník nebude poslední a oslavíme ještě spoustu dalších narozenin,“ pronesla s dojetím Hanka Kynychová těsně před tím, než spolu s moderátorkou Janou Adamcovou a stovkou dětí odstartovala ten desátý. 


Park Mirakulum se předposlední květnovou neděli doslova otřásal v základech, protože kromě tanečních vystoupení dětí z dětských domovů byly na programu i koncerty oblíbených zpěváků a skupin. Velkou show předvedla chlapecká skupina New Element, která se těší velké oblibě u mladých děvčat. Kluci z kapely podporují aktivity Nadačního fondu Hanky Kynychové již několik let. „Pozvání vždy přijmeme velmi rádi. Sami si vzpomínáme na období, kdy jsme měli svoje sny, chtěly jsme se stát slavnými a v tom období pro nás bylo velmi důležité mít svoje vzory. Pro děti asi vzorem jsme, proto za nimi velmi rádi přijedeme. Atmosféra na Hančiných akcích je vždy velmi příjemná,“ shodují se jednohlasně všichni členové New Element.

Velký úspěch sklidily také dívčí skupiny Pink Angels a Lillipopz, které mají rovně velkou základnu fanoušků a fanynek. Celou akci svým pěveckým vystoupením zahájila Natálka Grossová. Natálka přijela do Mirakula pouze na otočku, spěchala zpět do Prahy, kde jí čekala hned dvě představení, ale protože Hančiny charitativní akce podporuje pravidelně, nemohla na akci chybět.  Další již tradiční interpretkou akcí Hanky Kynychové je nástupkyně Ewy Farne Adéla Částková, která rovněž potěšila publikum svým krásný zpěvem. Pěvecká vystoupení byla završena vystoupením Petry Doležalové a Honzy Höniga, kteří jsou lektory kategorie Muzikál ve zmiňovaném projektu Hejbejte se a zpívejte. Petra je nejen zpěvačkou a herečkou, ale hlavně jí můžete vidět pravidelně na obrazovkách TV Prima jako reportérku Hlavních zpráv. Honza je muzikálový zpěvák a učitel zpěvu na mostecké lidové škole umění.

Program příjemně zpestřili také další hosté, kteří přijeli do Mirakula se svými rodinami, aby opět podpořili děti z dětských domovů v tom, co je baví. Mezi tradiční hosty úspěšného projektu patří herečka Kristýna Janáčková: „Hance maximálně důvěřuji. Vím, že dělá dobré věci, proto jí vždy ráda podpořím. Navíc na této akci se pravidelně dojímám, je to moc hezké vidět děti, jak je pohyb baví a jak se zlepšují.“ Svoje svěřenkyně Pink Angels přijela zkontrolovat také hlasová poradkyně soutěže Tvoje tvář má známý hlas Linda Finková s dětmi. Den v Mirakulu si užil také zpěvák Michal Dvořák se svojí ženou DJ Luccou a dětmi nebo Jan Antonín Duchoslav se svými syny. Celým dnem s názvem Miralulum v pohybu s Hankou Kynychovou provázela Jana Adamcová, která dorazila s celou rodinou včetně manžela Jiřího Adamce. Nutno podotknout, že všichni hosté se akce zúčastnili bez nároku na jakýkoliv honorář.

Park Mirakulum se rozhodl věnovat 10% z ceny vstupného na realizaci jubilejního desátého ročníku charitativního tanečního projektu. Ten den do Mirakula přišlo více než 3500 návštěvníků, kteří ocenili um dětí z dětských domovů.

Na realizaci charitativního tanečního projektu Hejbejte se a zpívejte, jehož smyslem je vést děti z dětských domovů k volnočasovým aktivitám, se podílí celý tým, v jehož čele stojí právě Hanka Kynychová. Kromě již zmíněné Petry Doležalové a Honzy Höniga se dětem věnují tanečníci Flip Jankovič, Radek Fišer a letos nově i finalista soutěže StarDance Marek Dědík. Děti z dětských domovů se nyní připravují na letní soustředění, kde je tento tým naučí choreografie ve stylu MTV dance, Latino dance, Street dance, Aerobic a nastudují také Muzikál. Celý projekt pak vyvrcholí 21. listopadu v klubu Futurum velkou finálovou taneční show, kde se děti mezi sebou utkají o medaile. Do projektu je zapojeno téměř 20 dětských domovů z celé České republiky.

Letošním hlavním partnerem celého ročníku je již třetím rokem firma Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit. Nový partnerem se stala značka zázračných zdravých těstovin Slim Pasta, které obsahují pouze 9 kalorií. O prevenci se bude i letos starat Policie ČR. Akci Mirakulum v pohybu s Hankou Kynychovou podpořila i firma Penam. 



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz