» Magazín

PAVLÍNA GARDIANOVÁ VYSTAVOVALA V SENÁTU

PAVLÍNA GARDIANOVÁ VYSTAVOVALA V SENÁTU

Výstava obrazů Pavlíny Gardianové pod názvem Sonety v prostorách Senátu Parlamentu České republiky již končí, ale již brzy by měla být instalována do Zahrady pod Pražským hradem. Všichni věříme, že počátkem září se krásou obrazů plaché staropacké malířky bude moci kochat také široká veřejnost. 


Zahájení se také zúčastnil hudební skladatel a klavírista Zdeněk Merta a procítěně vnesl do prostor Senátu Parlamentu České republiky tóny, které se jevily jako přímo stvořené pro obrazy Pavlíny Gardianové. Miroslav Macek, známý publicista a překladatel, ten pro změnu pro onen jedinečný den a jedinečnou ženu napsal Sonety. Jeden byl o výstavě, druhý o autorčiných obrazech a třetí o ní samotné.

Dnes již má za sebou Pavlína Gardianová desítky výstav doma i v zahraničí a její obrazy jsou zastoupeny i v mnoha muzejních i soukromých sbírkách, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Rukopis jejích olejomaleb je pro ni typický a dovoluji si tvrdit, že je nezaměnitelný. Celá její tvorba je protkána tajemstvím, láskou, něhou a opravdovostí.  Čím déle pozorujete její obrazy, tím více otázek si kladete. Je až nepochopitelné, ale krásné, kolik je v nich tajuplnosti, síly a překvapivě si mlčky uvědomíte, že ani nespočítáte, kolik dimenzí se v nich ukrývá.

Motto Pavlíny Gardianové: „Bez tvorby a lásky by pro mne byl život omylem." 



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz