» Magazín

TOKHI DOKÁŽE UCHVÁTIT KAŽDÉHO, KDO MU NASLOUCHÁ

TOKHI DOKÁŽE UCHVÁTIT KAŽDÉHO, KDO MU NASLOUCHÁ

Mladý, vysoký, pohledný perkusista Tokhi má svůj osobitý styl a rozhodně ho nepřehlédnete a už vůbec ho nepřeslechnete, když se obuje do muziky. Rozhodně vás zaujme, když vede své workshopy, jako tomu bylo v pátek v Beach klubu Ládví, kde se konal neziskový podnik Festival pohybu určený především seniorům.


Zdá se vám, že to jaksi nemuselo jít dost dobře dohromady? Tak to se opravdu mýlíte! Tokhi okamžitě navodil tu správnou atmosféru, osobitou komunikací na kterou slyšeli i senioři. Ti byli tímto zajímavým mladíkem naprosto uchvácení. Bez velkého vysvětlování dal k dispozici barevné trubky boomwhackers – každá má totiž svůj tón a během pár minut bylo jasné, že každý je v celku nepostradatelný. A světe div se, během deseti minut se nahodilá skupina, ve které si to vyzkoušel také muzikálový zpěvák Petr Kutheil a operní pěvkyně Pavlína Senič, se pustila pod vedením talentovaného bubeníka do Beethovena. Bylo to neuvěřitelné, ale skutečně to jako Beethoven znělo.

Tokhi se hudbě aktivně věnuje už od dětství. Působí jako perkusionista v řadě hudebních projektů. Má za sebou řadu úspěchů na české i mezinárodní scéně. Jako perkusista a hráč na etnické bicí nástroje spolupracoval s mnoha umělci z celého světa. Založil bubenický orchestr Groove Army fungující na principech slavných světových samba kapel z brazilského Rio de Janeira. Každý měsíc má několik koncertů na území ČR i ve světě.

Tokhi je v Evropě jediným přímým žákem indického mistra Manana Sharmy, jehož rodina se zabývá výrobou tibetských mís po mnoho let. Je také mezinárodním endorserem Meinl a jejich řady singing bowls, a také gongu „Sonic Energy“, které tato společnost vyváží do celého světa.

Foto:red/Felix Pašek



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz