» Magazín

HANA STERNLICHT: SVOBODNÁ, VOLNÁ

HANA STERNLICHT: SVOBODNÁ, VOLNÁ

První české vydání knihy plné autentických vzpomínek nás nejprve zavede do předválečného demokratického Československa, kde nás prostřednictvím deníku autorčina tatínka seznámí s poklidným životem židovské rodiny ve východočeských Holicích. 


Posléze se ocitneme tváří v tvář krutosti protižidovských opatření postupně zaváděných v Němci obsazeném Protektorátu, abychom se spolu s autorkou ocitli ve vyhnanství, ve kterém ztratila většinu svých příbuzných včetně těch nejbližších. Holocaust přežila autorka jako patnáctiletá dívka vážící 29 kg. Její poválečné vyprávění začíná odjezdem z Československa do právě založeného Státu Izrael a my tak máme jedinečnou příležitost sledovat osudy mladé dospělé ženy přijíždějící do vysněné země oplývající mlékem a medem až do dnešních dní.

Kniha vychází s předmluvou herce a režiséra Jana Kačera, doslov doplnily Alžběta Langová, Hana Faltysová a Líba Straková.

V knize nalezneme mnoho dochovaných autentických fotografií, přetištěné ilustrace a vložený rozkládací rodokmen z tatínkovy i maminčiny strany.

Vydání knihy podpořily následující organizace a instituce:
Město Holice, Město Chrudim, Nadace Židovské obce v Praze a CA Olivetour

Vydavatel: Diana a Milan Prouzovi Holice

Objednávky: diana.prouzova@email.cz

Cena: 290,-Kč

Poštovné: 104,-Kč



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz