» Magazín

KUKUŘIČNÁ BLUDIŠTĚ SE OTEVŘELA I LETOS! DĚTI BUDOU HLEDAT PŘÍŠERKY

KUKUŘIČNÁ BLUDIŠTĚ SE OTEVŘELA I LETOS! DĚTI BUDOU HLEDAT PŘÍŠERKY

Přes 140 tisíc návštěvníků bloudilo loni v kukuřičných bludištích na 25 místech v republice. Nejvíce lákala bludiště v Brně, Hradci Králové a Opavě. Letos jich je 11, za to jsou opravdu promyšlená a nabízí mnoho novinek! Třeba novou poznávací hru pro malé děti s dvojnásobným počtem stanovišť.


Bludiště zaplavily příšerky

V každém kukuřičném bludišti jsou tabulky s příšerkou ve tvaru písmene. Cílem hry je najít všechny a poskládat z nich podle jednoduchých pravidel čtyři slova. Ta jsou indiciemi k tajence, kterou musí děti uhádnout. Za tajenku získají odměnu ve formě placky některého z Kukuřičáků.

Mistrovství v bloudění - 2. ročník

I letos se návštěvníci s mobilním telefonem mohou zúčastnit Mistrovství v bloudění. Tato soutěž na čas umožňuje návštěvníkům soutěžit mezi sebou nejen v jednotlivých bludištích, ale i v rámci celé republiky. Loňské vítěze jsme odměnili našimi originálními tričky. K výhře museli navštívit minimálně tři různá bludiště a být nejrychlejší. Těšíme se na výherce dalšího ročníku, stačí mít mobil se čtečkou QR kódů, aplikaci Kukuřičáci a rychlé nohy.

Nové cesty, platba kartou

Už se nestane, že by návštěvníci chodili v bludišti blátem. Právě kvůli tomu jsme cesty vystlali slámou. Pro větší komfort jsme se taky postarali o to, aby nebyly zarostlé plevelem. Naši brigádníci budou o bludiště pravidelně pečovat. Letošní novinkou je i možnost platby vstupného kartou na všech bludištích.

Noční bloudění, největší bludiště a překvapení pro rodiče

Letos otevíráme největší bludiště v Brně, má přes 2,5 hektaru! Návštěvníci se mohou těšit na noční bloudění, které připravujeme. V bludištích jsou navíc přichystaná překvapení pro pobavení rodičů a prarodičů. Ani letos nebude chybět ekologická prezentace. Dozvíte se, proč je důležité třídit odpad.

Co se stalo s kukuřicí po bloudění

Všechna se využila! Buď na siláž, nebo zrno. Zajímavostí je, že zemědělcům bludiště neuškodilo. Žádnou výraznou ztrátu na objemu nezaznamenali.

Více informací: http://kukuricaci.cz a  https://www.facebook.com/kukuricaci

 

Bludiště budou realizovaná na 11 místech ČR

 

Již otevřená bludiště:

Hradec Králové - otevřeno od 7.6.

Opava - otevřeno od 8.6.

Brno - otevřeno od 11.6.

Sychrov - otevřeno od 13.6.

Rakovník - otevřeno od 14.6.

 

Předběžný plán otevření dalších bludišť:

- Zlín - Lešná - plánované otevření v týdnu od 18. do 24. 6.

Olomouc - plánované otevření v týdnu od 18. do 24. 6.

Litoměřice - plánované otevření začátek července

- Praha - Odolena Voda - plánované otevření začátek července

- Lednice - Bulhary - plánované otevření začátek července

Chraštice - plánované otevření začátek července

Termíny otevírání bludišť jsou předběžné a budou průběžně potvrzovány na internetu.

Ať už přijdete do největších bludišť v ČR jen bloudit anebo budete hrát jednu z her, jistě zde strávíte příjemné chvilky s vaší rodinou či přáteli. Tento netradiční zážitek pro malé i velké budete moci prožít nejméně do konce září.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz