» Magazín

DVOJICE VAGABUNDOS NA MOTOSALONU PERLILA SVÝMI ZÁŽITKY

DVOJICE VAGABUNDOS NA MOTOSALONU PERLILA SVÝMI ZÁŽITKY

Známá dvojice Pavel Liška a Honza Révai, které známe také jako Vagamondos či jako Vandráky, by si  rozhodně nenechali ujít začátek 10. ročníku Motosalonu. Ten letošní se koná v pražských Letňanech, a má být ze všech dosavadních největší, vždyť je také jubilejní.


Netrpělivě byla očekávána jejich beseda, kterou tradičně provázel jejich pověstný břitký humor. Naprosto originální zážitky z cest sypali jako vždy z rukávu. Nejvíce snad pobavil speciální vynález kreativce Pavla Lišky, který prý usnadňuje vyprazdňování na dlouhých cestách a tento zážitek chce dopřát každému... „Pro mě ten obřad není jenom o hovně, pro mě je to meditace,“ vysvětluje svůj impuls  k vytvoření přenosného dřevěného samonosného prkénka zvaného „hajzlišák“. „Inovovaná verze byla již použita i na Rally Dakar,“ nezapomněl se pochlubit sám autor.

To Jan Révai otevřel jiný soudek zážitků. V Mexiku měl trošku problém s místní Policií, když se mu udělalo trochu nevolno po pár pivech a než se stačil nachystat, už jej téměř zatkla hlídka. Naštěstí se mu to podařilo nějak vysvětlit a Vandráci díky tomu nezmeškali letadlo a vrátili se v pořádku domů.  Zajímavý dotaz pánům na pódiu položila také herečka Vanda Hybnerová: „Vzali byste příští výlet i své drahé polovičky? Myslím, že diváky by to tak nezajímalo,“ vtipkoval Révai, zatímco Liška jednoznačně prohlásil: „Ale asi bychom jeli každý zvlášť. Tři kluci na tři holky to je takový blbý,“ pronesl s vážnou tváří Pavel Liška.

Foto: BVV



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz