» Magazín

Komedy fest rozdával ceny, byl plný velkých jmen a Mareš zazářil jako DJ!

Komedy fest rozdával ceny, byl plný velkých jmen a Mareš zazářil jako DJ!

Už6. ročník festivalu humoru Komedy fest v Plzni se nesl i letos ve znamení skvělých představení i velkých jmen českého showbyznysu, ale také ocenění za přínos českému humoru. V rámci nedělního Open Air v amfiteátru OC Plaza vše pak zakončila DJ Show Leoše Mareše.

V plzeňské Měšťanské Besedě se před týdnem konalo slavnostní zahájení, kde cenu Komedy festu Zlatý velbloud, jejíž autorkou je sklářka a designérka Gordana tvořící pod značkou Gordana Glass, dostali herečka Daniela Kolářová, herec a textař Zdeněk Svěrák, scénárista a dramatik Petr Kolečko a také Spejbl a Hurvínek. Vystoupili zde Freddie Mercury, stand up komici Nasty a En.Dru i světlomalíř Alex Dowis. V dalších dnech se zde konala řada komediálních představení.


Nechyběla tak jména jako třeba Jana Paulová a Pavel Zedníček, Lenka Vlasáková a Jan Dolanský, David Suchařípa, David Prachař, Linda Rybová, Simona Babčáková, Martin Zounar, Martina Randová, Martin Kraus, Daniela Šinkorová a řada dalších…

V amfiteátru OC Plaza se pak již tradičně konal Open Air, tedy zakončení festivalu. Díky luxusnímu letnímu počasí zde bylo několik představení, hudebních, stand-up, divadelních i Djs představení. Nejprve ale vše odstartoval herec a moderátor Komedy festu Lukáš Pavlásek, který přijel netradičně, ale stylově na velbloudovi, který je i maskotem festivalu humoru.

„Je to krásné, ten pohled na svět z velbloudích hrbů. Jen ten nástup je maličko složitější, ale dá se to…,“ svěřil se Pavlásek, který momentálně natáčí se Zdeňkem Troškou pohádku Zakleté pírko, kde ztvárňuje vodníka.

„Máme velikou radost, že zakončení pod širým nebem vyšlo, protože bylo opravdu nádherně. A věříme, že se všichni skvěle bavili. Těšíme se opět na příští rok a už teď začínáme pracovat na dalším ročníku,“ uvedl za celý tým ředitel festivalu humoru Komedy fest Jiří Turek.

Na stage v amfiteátru se vystřídala řada umělců. Kapela The Tap Tap pod vedením Šimona Ornesta zahrála směs svých největších hitů. Komik Zdeněk Izer, který se svěřil, co pro něj znamená humor.

„Pro mě humor znamená hnací motor a šance, jak ten život přežít. Mám rád černý humor a jsem rád, když se lidi smějou a baví se. Toho špatnýho je tolik, že lepší je se bavit a smát se,“ podotkl.

I herec Jan Přeučil, který spolu s manželkou Evou Hruškovou a jejím synem, hercem Zdeňkem Rohlíčkem hráli pro děti v dětské zóně, je přesvědčen, že být v dobré náladě a usmívat se na svět okolo sebe je pořád lepší. „Když se usmíváte, pracuje vám v obličeji mnoho mimických svalů. A pak humor léčí a já mám rád inteligentní humor. Když se sejdou fajn lidé a je dobrá nálada, je to asi to nejlepší,“ poznamenal herec a kantor.

Program pak pokračoval vystoupením standup comedy Na stojáka! včele s Ivou Pazderkovou nebo čtveřicí hereček Jitkou Sedláčkovou, Dášou Zázvůrkovou Vandou Hybnerovou a Kateřinou Hrachovcovou s představením Můžem i s mužem.

Vše zakončila Dj Show Leoše Mareše. „Mám vás rád…“ zakončil těmito slovy show i festival nejslavnější moderátor v zemi. Už teď začínají pořadatelé přemýšlet o náplni a hostech na Komedy fest 2020.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz