» Magazín

Tibetský rakytník překypuje vitamíny, ale i minerály a antioxidanty

Tibetský rakytník překypuje vitamíny, ale i minerály a antioxidanty

O své zdraví musíme odpovědně pečovat. Podpora imunity patří mezi to nejdůležitější, co můžeme u sebe i svých blízkých podpořit.  Velmi důležité je to především v období zvýšeného výskytu viróz, ale i tehdy, chceme-li svůj organismus podpořit a dodat mu důležitou energii. Osvědčeným způsobem, jak toho docílíme, je zaměřit se na stravu bohatou na důležité vitamíny a minerály. Vsaďme přitom na mocnou přírodu, která vybrané rostliny obdařila vším, co naše tělo potřebuje.


Mezi tyto výjimečné rostliny patří i rakytník, který pro jeho účinky na imunitní systém využívali už naši předci. Tato superpotravina je bohatá na vitamíny, ale i minerály, vlákninu, antioxidanty a další živiny rostlinného původu. Mezi jeho nejcennější složky patří vitamín C, A, E, F, D, K, B a rutin, ale i železo či hořčík.

Klinické studie potvrzují, že konzumace rakytníku podporuje srdeční činnost, krvetvorbu a cévní a oběhový systém. Zdravotních benefitů je však mnohem více – pomáhá také snižovat cholesterol a zajišťuje normální funkci metabolismu a zažívání, jehož správné fungování má na lidské zdraví velký vliv. Plody rakytníku se též využívají při prevenci a léčbě urologických potíží, ale i očních neduhů. A díky vysokému obsahu vitamínu C vás samozřejmě uchrání před zákeřnými viry.

Namísto rakytníku řešetlákového, který je u nás dobře znám, však zkuste vsadit na rakytník tibetský. Obsahuje totiž mnohem vyšší koncentraci prospěšných látek, především pak vitamínu C. Právě proto jeho plody využíváme pro náš vitaminový elixír Himalyo,100 % rakytníkovou šťávu v certifikované bio kvalitě. Vyzrálé, ručně sbírané plody za studena se lisují a šťáva z nich se stáčí přímo do láhví. Jedině tak totiž je možné zachovat prospěšné živiny. Kromě šťávy naleznete v nabídce také 100 % olej a sušený extrakt z plodů rakytníku tibetského.

Více informací dohledáte na: www.himalyo.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz