» Magazín

ADIOPROJEKT - NEJPOSLOUCHANĚJŠÍ DIGITÁLNÍ STANICÍ JE LEONARDO

ADIOPROJEKT - NEJPOSLOUCHANĚJŠÍ DIGITÁLNÍ STANICÍ JE LEONARDO

Český rozhlas Leonardo prolomil v pátém roce svého vysílání hranici 20 tisíc posluchačů týdně v DVB-T. Poslední měření Radio Projektu za druhé pololetí minulého roku navíc ukazují na neustále rostoucí dobu poslechu této čistě digitální stanice zaměřené na vědu a techniku.


Dvacet tisíc posluchačů týdně pro nás dlouhodobě představovalo psychologickou hranici, které se nedařilo dosáhnout. Jsem rád, že se to povedlo právě v pátém výročním roce našeho vysílání,“ komentoval výsledek šéfredaktor stanice Luboš Veverka.

Leonardo je tak s 23 tis. posluchači týdně a 8 tis. posluchači denně momentálně nejposlouchanější digitální stanicí Českého rozhlasu.

K pozitivnímu výsledku rozhodně přispěly postupné programové inovace, úzká spolupráce s celoplošnými stanicemi a v poslední době také podpora novým technologiím ze strany vedení rozhlasu.

Český rozhlas Leonardo je digitální a internetová stanice zaměřená na popularizaci vědy, techniky, přírody, historie a medicíny. Vysílá tematické magazíny, rozhovory s osobnostmi české vědy a diskuse na aktuální témata. Přebírá také to nejlepší z ostatních stanic Českého rozhlasu (Toulky českou minulostí, Planetárium aj.).

Na webu s adresou leonardo.rozhlas.cz vysílá Leonardo živě, nabízí zde i zvukový archiv svých pořadů, podcasty, aktuality, články, fotogalerie, videa a audiovizuální prezentace.

Vysílání Českého rozhlasu Leonardo naladíte v mobilních telefonech iPhone a telefonech s operačním systémem Android díky speciální volně dostupné aplikaci. Na ostatních mobilech naladíte Leonardo přes internetovou stránku leonardo.rozhlas.cz.

Zdroj:  Odbor komunikace a vnějších vztahů



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz