» Sociální revue

Rozvoz potravin Bolt Market se rozšiřuje po Praze a spojuje síly s Nesnězeno

Rozvoz potravin Bolt Market se rozšiřuje po Praze a spojuje síly s Nesnězeno

Po měsíci a půl působení na českém trhu pokrývá Bolt Market již téměř celou Prahu a chystá se do dalšího českého města. S pomocí služby Nesnězeno navíc nyní Bolt Market zachraňuje potraviny, které by se jinak musely odepsat.

 


Díky novým logistickým centrům v pražských Vršovicích, Smíchově a Strašnicích dokáže Bolt Market doručit nákupy potravin zákazníkům na obou březích Vltavy, ve čtvrtích jako Smíchov a Malá Strana nebo Nové Město a Vinohrady, za nevídaných 15 minut. Na okrajích Prahy se Bolt Market na tuto dobu doručení připravuje, brzy chystá spuštění dalších distribučních center po celém hlavním městě. Zároveň Bolt Market zahájil spolupráci se službou Nesnězeno, díky které si zákazníci mohou přímo v Bolt Marketu vyzvednout také výrazně zlevněné potraviny na konci minimální trvanlivosti. Jde o zcela novou službu, aplikace Nesnězeno se doposud zaměřovala pouze na restaurace.

Nesnězeno umožňuje objednat a vyzvednout si jídla, která restaurace nestihly prodat, v rámci jedinečné spolupráce s Bolt Market však nyní rozšiřuje svůj záběr i na obchody s potravinami. A to konkrétně na potraviny těsně před nebo na konci trvanlivosti. Tyto položky si uživatelé Bolt Marketu mohou objednat se slevou nejméně 50 procent. Začátkem ledna obě služby zahájily společný pilotní provoz v pražských Vršovicích spočívající v distribuci balíčků s potravinami v hodnotě po slevě 69 Kč. Nyní se jejich spolupráce rozšířila i na Smíchov a chystá se také do Strašnic.  

„Naše nová distribuční centra ve Vršovicích a na Smíchově jen stěží drží krok s poptávkou. Z těchto dvou zařízení si totiž neobjednávají jen obyvatelé okolních čtvrtí, ale vlastně lidé z celé Prahy. Lidem ze vzdálenějších lokalit očividně nevadí, že to někdy na delší vzdálenost trvá trošku déle, prostě u nás chtějí nakupovat. S tím, jak rychle expandujeme, však bude nebývale rychlé doručení do 15 minut brzy dostupné po celé Praze,” vysvětluje Karel Složil, Country Manager služby Bolt Market pro Českou republiku.

„Dlouhodobě plánujeme rozšíření naší aplikace mimo gastro segment a chtěli bychom spolupracovat také s obchodními řetězci. Jsme rádi, že prvním partnerem tohoto typu je platforma Bolt, která klade velký důraz na udržitelnost. Společně se nám podaří zachránit desítky tun jídla ročně před vyhozením a omezit potravinový odpad na všech pobočkách Bolt Market na úplné minimum. Naše spolupráce probíhá velmi hladce a těšíme se na společnou expanzi do dalších měst,“ říká Jakub Henni, generální ředitel a spoluzakladatel Nesnězeno.

Služba Bolt Market je k dispozici v aplikaci Bolt Food, kterou lze stáhnout na Google Play i v App Store. V současné době Bolt Market pokrývá Prahu, v průběhu února se však v Česku rozšíří do dalšího města. Služba je k dispozici 7 dní v týdnu, od 8 do 24 hodin.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz