» Sociální revue

NEJLEPŠÍ VÁNOČNÍ DÁREK NA POSLEDNÍ CHVÍLI – DÁREK PRO ŽIVOT OD UNICEF

Skutečné humanitární pomůcky, které UNICEF (Dětský fond OSN) používá v terénu, je možno symbolicky zakoupit jako Dárky pro život na e-shopu www.darkyprozivot.cz. Každý, kdo Dárek pro život pořídí, získá darovací certifikát, který může jako vánoční dárek věnovat svým přátelům, blízkým nebo obchodním partnerům. Během několika kliknutí můžete zachránit dětský život.


„Lidé mají potřebu pomáhat, ale chtějí si sami rozhodnout, na co konkrétně bude jejich příspěvek použit. Přesně to umožňuje projekt Dárky pro život. Všechny zakoupené humanitární pomůcky téměř okamžitě pomáhají konkrétním dětem tam, kde to nejvíce potřebují – letos například v hladomorem postiženém Jižním Súdánu, po úderu hurikánů v Karibiku nebo v Jemenu, kde děti právě teď ohrožuje podvýživa a epidemie cholery,“přibližuje ředitelka UNICEF ČR Pavla Gomba.

Letošní kolekce Dárků pro život čítá celkem 35 položek v ceně od 156 Kč za vlněnou deku až po velký stan, který může sloužit jako provizorní škola, porodnice nebo zdravotní středisko, v hodnotě 35 485 Kč. Český UNICEF mezi Dárky pro život zařadil také šest novinek, mj. pomůcky, které i v krizových oblastech zajistí bezpečný porod – sterilní oděv a stetoskop pro porodní asistentku za 218 Kč nebo porodní lůžko za 14 409 Kč – nebo nářadí a materiál pro stavbu školních latrín, které pomáhají předcházet epidemiím nebezpečných nemocí. V nabídce ale také zůstávají velice oblíbené tablety na vyčištění 50 tisíc litrů vody za 1 106 Kč, odčervovací tablety proti střevním parazitům pro tisíc dětí za 800 Kč nebo terapeutická výživa Plumpy’Nut® pro záchranu kriticky podvyživeného dítěte v ceně 1 445 Kč.

Kolekci Dárků pro život představili v listopadu vyslanci dobré vůle UNICEF herečka Jitka Čvančarová a hokejista Patrik Eliáš. „Viděla jsem UNICEF v terénu, mohu proto garantovat, že pomáhá zodpovědně a efektivně a že se pomoc dostane co nejrychleji k potřebným dětem. Díky Dárkům pro život si člověk uvědomí, jak velmi málo mnohdy stačí k záchraně jednoho života – například hřejivá přikrývka vyjde v novém katalogu na 156 korun,“ uvádí Jitka Čvančarová.

„Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak moc dokáže zdánlivě obyčejná arašídová směs Plumpy’Nut pomáhat. I těžce podvyživené dítě je díky ní za pár týdnů opět zdravé,“ říká Patrik Eliáš a dodává: „Z novinek mě rozhodně zaujala švihadla a sada míčů. Je skvělé, že se UNICEF kromě záchrany životů věnuje také tomu, jak mohou děti v nejchudších zemích smysluplně trávit volný čas."

Dárek pro život může každý pořídit během několika minut v e-shopu na stránkách darkyprozivot.cz.  Od roku 2010, kdy UNICEF tento projekt v ČR rozvíjí, se Dárky pro život staly oblíbenou pozorností pro širokou škálu příležitostí – od dárku k narozeninám, výročí a narození dítěte přes svatební dar až po poděkování kolegům či obchodním partnerům. Spolu s dárkovým certifikátem pro sebe nebo své blízké dostane každý nakupující také potvrzení o daru pro daňové zvýhodnění.

Dárky pro život jsou rovněž vítanou pozorností pro obdarované, kteří tzv. „nic nepotřebují“. Největší nápor kupujících bývá již tradičně těsně před Štědrým dnem i během něj – certifikát lze okamžitě po platbě stáhnout elektronicky. Ihned po zpracování platby jsou Dárky pro život prostřednictvím centrálního humanitárního skladu UNICEF dodávány přímo do více než 150 zemí, kde UNICEF uskutečňuje své programy pomoci a kde je daná pomoc momentálně nejvíce zapotřebí.

Symbolický nákup humanitární pomoci ve formě darovacího certifikátu je mezi Čechy stále populárnější – v loňském roce Dárek pro život zakoupilo 1 285 lidí, kteří přispěli celkovou částkou více než 2,1 milionu Kč. Tři čtvrtiny lidí zakoupí jeden z Dárků pro život právě v předvánočním období.

Dárky pro život lze zakoupit na stránkách darkyprozivot.cz a také v pražské prodejně UNICEF (Rytířská 31, Praha 1, otevírací doba Po–Pá, 10–18, s přestávkou 14–14:30).

Zdroj: UNICEF



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz