» Sociální revue

SANEP VYHODNOTIL ČERVNOVÉ PREFERENCE KANDIDÁTŮ NA PRAŽSKÉHO PRIMÁTORA

SANEP VYHODNOTIL ČERVNOVÉ PREFERENCE KANDIDÁTŮ NA PRAŽSKÉHO PRIMÁTORA

Podzimní volby se blíží a blíží se i změna pražského primátora. Ne, že bychom už nyní nepočítali s Andreou Krnáčovou, ale již před časem ona sama prohlásila, že se chce více věnovat jiným činnostem a také více své rodině, takže už nebude kandidovat.


Nejpreferovanějším kandidátem na pražského primátora je bývalý primátor Bohuslav Svoboda. Na druhé místo postoupil Patrik Nacher a na třetí místo poskočil Jan Čižinský. Jen o desetinku procenta ho následuje lídr Pirátů Zdeněk Hřib.

I přes dlouhodobé soudní tahanice s Opencard Pražané vnímají Bohuslava Svobodu jako nejvhodnějšího kandidáta na pražského primátora. Patrick Nacher stále apeluje na finanční gramotnost a aktivně působí i v oblasti ochrany spotřebitelů. Na třetím místě všem trošku zamotává hlavu Jan Čižinský, který je členem KDU-ČSL, byl zvolený za trojkoalici SZ, KDU-ČSL a STAN, ale v komunálních volbách bude kandidovat za politické uskupení PRAHA SOBĚ, a proto pozastavil své členství v KDU-ČSL. Pirát Zdeněk Hřib, také patří mezi významné favority.

To, co je méně obvyklé, favorité nekopírují volební preference nadcházejících komunálních voleb, ale aktuálně ukazují více na voličskou přízeň k osobnostem.

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 18. - 25. června 2018 na vybrané skupině 1263 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel hl. m. Prahy ve věku 18+ let. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel hl. m. Prahy dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou.

Více informací naleznete na http://www.sanep.cz.

Zdroj: SANEP, člen mezinárodní aliance výzkumných agentur AIMRI (Alliance of International Market Research Institutes).



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz