» Sociální revue

SousedskaPomoc.cz díky 3000 dobrovolníkům sdružuje lidi ochotné pomáhat

SousedskaPomoc.cz díky 3000 dobrovolníkům sdružuje lidi ochotné pomáhat

Projekt SousedskaPomoc.cz organizuje za pomoci dobrovolníků doručování potravin a léků lidem nejvíc ohroženým koronavirovou infekcí. Jedná se především o staré a nemocné lidi, kteří by v těchto dnech vůbec neměli vycházet z domu. Projekt koordinuje i domácí výrobce roušek, kterými jsou vybaveni všichni naši dobrovolníci. Web dnes registruje více než 3000 dobrovolníků.


AKTUALITY

  • Web zveřejnil zelenou linku 800 88 55 99
  • Projekt dostal podporu od rektora Univerzity Karlovy a prostory na univerzitě
  • Města a obce mohou koordinovat činnost dobrovolníků, registrace na mailu infoprostarosty@sousedskapomoc.cz
  • vozy kurýrům poskytlo BMW a MINI

Web, jehož autorem je známý vývojář Lukáš Huňka, nabízí přehledné rozhraní, díky kterému se dobrovolníci z regionů mohou koordinovat sami mezi sebou. Registrovat se můžete jako:

– Kurýr s autem, který nakupuje a doručuje potřebným

– Pečovatel, stará se o hladký průběh pomoci, komunikuje s dispečerem

– Dispečer, přiřazuje objednávky kurýrům a dohlíží na včasné doručení

-  Švadlena, šije roušky a připravuje je k odběru

SousedskaPomoc.cz vás sama provede celým procesem – zapojit se můžete podle času, který na to máte, a v libovolném městě. Pro každou pozici najdete na webu přehledně požadavky.

Nově funguje zelená linka

Pomoc s registrací můžete získat na nově zřízené zelené lince 800 88 55 99, kterou v rekordním čase poskytla společnost Vodafone.

Starostové se mohou registrovat jako supervizoři

Na projekt SousedskaPomoc.cz se obracejí starostové, kde se mohou zaregistrovat, aby získali informace o pomoci dobrovolníků na svém území. Byl pro ně zřízen mail infoprostarosty@sousedskapomoc.cz kde se mohou zaregistrovat jako supervizoři, kteří tak získají přehled o činnosti dobrovolníků. Projekt je však zcela apolitický a funguje nezávisle na státní správě.

Již v pondělí FIT ČVUT potvrdilo zapojení studentů do projektu Lukáše Huňky a jejich pomoc s vývojem aplikací. V úterý SousedskaPomoc.cz začala distribuovat první roušky prostřednictvím přihlášených kurýrů v 620 městech a obcích. Ve středu projekt dostal podporu od rektora Univerzity Karlovy a prostory na univerzitě.

Web představuje přehlednou a funkční alternativu v řadě jiných projektů. Zaregistrujte se na webu SousedskaPomoc.cz a pomozme si mezi sebou!

 

Dotazy a nabídku pomoci projektu směřujte na info@SousedskaPomoc.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz