» Profesionálové

Léčebné lázeňské pobyty nabízí bezpečnou možnost péče o zdraví

Léčebné lázeňské pobyty nabízí bezpečnou možnost péče o zdraví

Nervozita a strachu z nákazy koronavirem je stresující. Ensana Health Spa Hotels, stejně jako zástupci ostatních léčebných lázní, ujišťují veřejnost, že zařízení společnosti jsou pro pacienty a hotelové hosty bezpečná. „Vysoká míra bezpečí pacientů v těchto zdravotnických zařízeních je jednoznačně statisticky podložena,“ zdůrazňuje Eduard Bláha, prezident Svazu léčebných lázní ČR (SLL) a dodává: „Vzhledem k léčebné povaze členských lázní SLL se jedná o zařízení s mnohonásobně vyšší mírou hygienických opatření, než s jakou se setkáte v běžných ubytovacích zařízeních, obchodech apod.“


Stejně jako v ostatních zařízeních všichni hoteloví hosté před nástupem do lázní vyplňují čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Lázeňským pacientům, kteří absolvují v rámci pobytu procedury je po příjezdu měřena teplota a jsou vyšetřeni lázeňským lékařem. Návštěvníci se zvýšenou teplotou nejsou k lázeňské léčbě přijati. Díky délce léčebného pobytu, která se pohybuje mezi jedním a třemi týdny, pobývají pacienti dlouhodobě v uzavřené a zdravotné dozorované homogenní společnosti. „Je potřeba brát v úvahu, že naše zařízení spadají do kategorie zdravotnická lůžková zařízení, kde nebylo používání roušek přerušeno ani během letních měsíců. Stejně tak jsou veškeré prostory několikrát denně desinfikovány a veřejnost do nich má pouze omezený vstup,“ říká Karel Kalivoda, generální ředitel Ensana Health Spa Hotels.

Veškerý personál Ensana Health Spa Hotels je každý den kontrolován, před nástupem do pracovního poměru i testován na Covid 19. Nadstandardně jsou dodržována všechna hygienická opatření vydána Ministerstvem zdravotnictví ČR i mezinárodní skupinou Ensana. Lékařský a zdravotní personál je v lázeňských hotelích k dispozici hostům pro případné konzultace zdravotního stavu. „Musím uvést, že lázeňská zařízení poskytují mnohonásobně vyšší míru hygienických opatření, než s jakou se klienti setkají v běžném životě, v obchodních centrech, nebo hromadné dopravě, a proto není třeba se obávat aktivního pobytu v léčebném lázeňském zařízení,“ dodává Karel Kalivoda.

V současné době je velmi aktuální téma prevence a léčby nemocí dýchacího ústrojí. A právě pro tyto problémy jsou podhorské klima a čistý vzduch Mariánských Lázní ideální.  „Pro léčbu používáme Lesní pramen – alkalicko slaná minerální voda, která má alkalizující a expektorační účinek a používá se ve formě pitné léčby, inhalací a minerálních koupelí. Kromě toho klienti absolvují speciální gymnastiku, oxygenoterapii a další procedury,“ říká Prim. MUDr. Růžena Vaňková, z hotelu Pacifik. Do Léčebných lázní Mariánské Lázně/Ensana Hotels se jezdí léčit všechny věkové kategorie. „Provádíme preventivní programy pro děti i dospělé pacienty a léčebné programy pro dospělé. U léčebných programů lékař dohlíží vždy na předepsaný individuální léčebný program,“ dodává MUDr. Vaňková.

Prevence chorob dýchacích cest je důležitá v současné době Covidu-19, který postihuje především dýchací cesty. Na to je zaměřen nový týdenní preventivní program pro zlepšení stavu dýchacích cest a imunity. Lázeňská léčba je zaměřena na zlepšení ventilační funkce dýchacích cest, obnovení správné mechaniky dýchání a průchodnosti dýchacích cest, zlepšení imunity a odstranění škodlivin zevního prostředí (prach, alergeny, emoční zátěž).

Z procedur program využívá především inhalace Lesním pramenem, dechová cvičení a minerální koupele pro zlepšení prokrvení, prohloubení dýchání a zvýšení obranyschopnosti organismu.
Dobré účinky má také oxygenoterapie, která napomáhá okysličení, zlepšuje elasticitu plicní tkáně
a zlepšuje imunitu. Ke zvýšení imunity přispívá také vyvážená strava s obsahem vitamínů, minerálů a omega kyselin i celková relaxace organismu.

Tento speciální program zahrnuje kromě sedmi nocí v hotelu Hvězda s polopenzí, vstupní, závěrečné základní lékařské vyšetření (konzultace) a tyto procedury:

  • 3x minerální koupel s přírodním CO2
  • 3x suchá plynová lázeň CO2
  • 2x klasická částečná masáž
  • 1x hydrojet
  • 3x oxygenoterapie
  • 3x dechové cvičení
  • 5x inhalace
  • pitná kůra
  • terénní léčba
  • plavání a saunování

Pro více informací navštivte https://www.ensanahotels.com/cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz