» Profesionálové

Malí profesionálové: Dětský balet Praha uvádí premiéru baletu Z pohádky do pohádky

Malí profesionálové: Dětský balet Praha uvádí premiéru baletu  Z pohádky do pohádky

Dětský balet Praha (DBP) uvede dne 16. dubna 2019, v pražském divadle Broadway, premiéru svého nově nastudovaného baletu Z pohádky do pohádky aneb Kouzelný večer plný pohádek s Dětským baletem Praha. Celé představení bude, jak je u tohoto souboru již pravidlem, ztvárněno výhradně dětskými tanečníky, a to ve věku od 4 do 18 let. Představení opět vzniká pod dohledem patrona souboru, pana Vlastimila Harapese, baletního mistra a dlouholetého člena baletu Národního divadla v Praze. Právě on je poradcem při všech představeních souboru a svým přístupem v dětech podněcuje lásku k baletu.

Představení Z pohádky do pohádky aneb Kouzelný večer plný pohádek s Dětským baletem Praha je baletní představení pro celou rodinu, i širokou veřejnost. Divák během večera nahlédne hned do čtyř pohádek: O Zlatovlásce, O Šípkové Růžence, Zvířátka a Petrovští a O krejčíkovi. Celým dějem provází krásná hudba Oskara Nedbala a samozřejmě nechybí ani nádherné kostýmy a pohádková scéna.


Dětský balet Praha je první dětský baletní soubor v Praze, který se věnuje zpracování významných baletních děl a tvorbě nových výpravných představení, která jsou ztvárněna pouze dětskými tanečníky. DBP má profesionální a intuitivní přístup k dětem. Výuku uzpůsobuje fyzickým možnostem dětí, klade důraz na přirozenost a ochranu zdraví. Prioritou souboru je nejen dobrá technická průprava, ale především radost a nadšení dětských tanečních interpretů. Dětský balet Praha zve ke spolupráci mnoho významných pedagogů, choreografů a umělců, kteří patří mezi špičku v tanečním odvětví. Soubor má profesionální scénu, kostýmy i maskéry. Výjimkou není ani spolupráce s tanečními konzervatořemi.

Právě tento originální a ojedinělý přístup k výchově mladých tanečníků vysloužil v letošním ročníku Dětskému baletu Praha ocenění za přínos ve svém oboru, v soutěži o Zlatý oříšek. Tato soutěž každoročně vyhledává, oceňuje a podporuje nejtalentovanější děti a skupiny z celé České republiky. DBP si z letošního 20. jubilejního ročníku kromě ocenění odnesl zároveň také cenu nejvyšší – sošku Zlatého oříšku.

Více informací nejen o představení najdete na: www.detskybaletpraha.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz