» Veletrhy

TECHAGRO PŘEDSTAVÍ WESTERNOVÉ JEŽDĚNÍ I MECHANIZACI PRO RANČERY

TECHAGRO PŘEDSTAVÍ WESTERNOVÉ JEŽDĚNÍ I MECHANIZACI PRO RANČERY

Atrakcí pro návštěvníky veletrhu TECHAGRO, jenž se uskuteční na brněnském výstavišti od 3. do 7. dubna 2016, budou ukázky na farmě John Deere na volné ploše před pavilonem A. V kruhové jízdárně proběhnou především ukázky výcviku koní, různé westernové soutěže a komunikační hry Equipoint pro diváky. 


„V tomto případě je do soutěže zapojen návštěvník, který se učí dorozumět s koněm pomocí řeči těla. Vedle jízdárny bude postavena malá extreme trailová trať, kde budou koně zdolávat technicky náročné překážky, například houpací mostky, úzké lávky, poházené klády či budou projíždět bariérou z plachty. Tato nová disciplína prověřuje souhru jezdce a koně a jejich maximální důvěru. V kruhové jízdárně se po dobu konání veletrhu vystřídá asi 20 koní z ranče HOT HILL Neslovice. S koňmi do Brna přijedou i hosté, takže diváci uvidí převážně americká plemena paint horse, appaloosa, quarter horse i malého welsh pony,“ řekla pořadatelka farmy John Deere Michaela Zachová, šéfka sdružení Equiteam. Paint horse je všestranným koněm, využitelným v nejrůznějších odvětvích jezdeckého sportu, ale stejně tak je i pro svou přátelskou povahu oblíbeným rodinným koněm. Zvláště výrazně se pak uplatňuje ve westernovém ježdění, stejně jako všestranné plemeno appaloosa. Původně jezdecký kůň, jenž zvládá skoky i drezuru, je vhodný jak pro dobytkářství, tak i pro děti, protože tito koníci jsou hodní a dobromyslní.

Koňské show na farmě John Deere tradičně přitahuje zejména rodiny s dětmi, ale i všechny milovníky westernového ježdění. Podle Zachové nejsou extrémní jezdecké sporty určeny pro jezdce a koně bez potřebných znalostí práce ze země a jezdeckých zkušeností. Pravidla pro ně jsou vytvořena s ohledem na maximální bezpečnost všech účastníků. „Výcvikové a tréninkové metody na extreme-trailových překážkách by měly být aplikované pod zkušeným a odborným dohledem. Žádný z účastníků nesmí přeceňovat schopnosti svoje ani svého koně.  Organizací jezdeckého sportu pro extrémní jezdecké soutěže je CETA, která stanovuje jeho pravidla a směrnice. Extrémní soutěže jsou mnohostranným jezdeckým sportem, který od soutěžících vyžaduje jak rychlost, tak přesnost a jezdecké umění,“ doplnila šéfka Equiteam.

Na farmě John Deere budou k vidění i traktory této značky s nízkým výkonem. Jsou určeny pro rančery a farmáře k úpravě jízdáren, převážení sena a pro práci na poli a na pastvinách. Děti se rády svezou na šlapacích traktůrcích. Dalším lákadlem pro diváky budou jízdy v bryčce a na koních. Na farmě nebude chybět i kravička Galloway s teletem, zábavný program doplní od neděle do úterý (3. - 5. dubna) dětem určená pohádka O Popelce na koních. Od středy do čtvrtka (6. – 7. dubna) se mohou návštěvníci veletrhu podívat na ukázky mladých koní a jejich výcviku. Pro návštěvníky farmy bude připraven i stánek s občerstvením.

TECHAGRO a doprovodné veletrhy SILVA REGINA, ANIMAL VETEX A BIOMASA se konají na brněnském výstavišti od 3. do 7. dubna. Více informací naleznete na www.techagro.cz.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz