» Veletrhy

MOTOSALON 2017 JE OPĚT V PRAZE!

MOTOSALON 2017 JE OPĚT V PRAZE!

Mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení MOTOSALON se po dvou letech opět koná v areálu PVA EXPO PRAHA v pražských Letňanech. Slavnostně bude zahájen 2. března a potrvá až do neděle 5. března 2017. Otevřením veletržních bran se již po osmé zahajuje také aktuální motorkářská sezóna.


MOTOSALON 2017 tradičně nabídne vše, co ke světu motorek patří. Návštěvníci v Praze po dvou letech opět uvidí veškeré velké značky, které působí na českém trhu. Na jednotlivých expozicích se představí např. kompletní japonský čtyřlístek – tedy Honda, Yamaha, Suzuki a Kawasaki, dále nebudou chybět BMW, Harley-Davidson, Ducati, KTM, Husqvarna, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa, Triumph, Victory a Indian a nově i značky Norton či F. B. Mondial. Nejen rychlé stroje, ale také nabídka oblečení a příslušenství bude pestrá, takže bundy, kombinézy, helmy, páteřáky, rukavice, brašny, maziva, pneumatiky, zabezpečení, komunikátory a mnoho dalšího příslušenství a součástek, prostě vše, co motorkář potřebuje pro pohodovou jízdu, zde najdete.

Česká veletržní premiéra stroje FGR Midalu vyjadřuje luxus, jedinečnost, moderní design, funkčnost, výkon, ale i pohodlí. Prohlédnout si ho z blízka jistě bude zážitek. Srdce tohoto šestiválce třídy naked bikes tvoří motor FGR o úctyhodném objemu 2 442 cm3. Motocykly MIDALU se vyrábějí pouze na zakázku a každý kus se tak stává nezaměnitelným originálem. V současné době patří MIDALU svým objemem a výkonem mezi nejsilnější a nejunikátnější motocykly světa, takže na MOTOSALONU jistě vynikne. 

Ten, kdo není na veletrhu poprvé, dobře ví, že  si musí svoji návštěvu dobře časově rozvrhnout, protože připravit se o doprovodný program by byla opravdu velká škoda. Připraveno bude množství zajímavých aktivit. Skvělou podívanou jistě nabídne Míra Lisý se svou motoshow. Chybět nebudou ani ukázky enduroškoly či mladého motocyklového sportu – moto gymkhany, tedy slalomu na motocyklech. V neposlední řadě budou probíhat i besedy a autogramiády s jezdci Rally Dakar a dalším osobnostmi moto světa. Do Letňan přijede i nejlepší český stunt rider Martin Krátký, který se řadí mezi evropskou špičku v této disciplíně. Mezi jeho největší úspěchy patří několikanásobný zisk 1. místa na mistrovství ČR, dále také zisk 2. místa na mistrovství světa a 3. místa na mistrovství Evropy. Při vystoupení předvede množství originálních triků, které publikum jistě zaujme.

Popularitu MOTOSALONU potvrzuje i účast mnoha známých osobností, ať už z řad profesionálních motorkářů či celebrit, mezi jejichž koníčky patří právě motocykly. Oficiálními tvářemi letošního ročníku jsou jezdci Jakub Kornfeil a Pepa Sršeň. Svoji účast potvrdil také herec David Matásek, Jan Revai, Martin Stránský a Pavel Liška. Moderace slavnostního zahájení v 13.00 hodin se ujmou Daniela Šinkorová a Eva Decastelo.

I letos bude MOTOSALON obohacen o anketu Motocykl roku 2017. O vítězství se opět popere řada unikátních strojů, a to celkem v 6 kategoriích – skútry, endura vč. cestovních, klasik vč. chopperů a cruiserů, naked bikes, cestovní silniční motorky a sportovní silniční motorky. Nejúspěšnější modely budou vyhlášeny 4. března na slavnostním večeru v prostorách veletrhu. Koncept soutěže zůstává stejný jako v předešlých ročnících. Hodnocení bude provádět nejen odborná komise, ale také široká veřejnost. Hlasovat mohou zájemci od 1. února na internetových stránkách www.motocyklroku.cz.

Každý rok pořadatelé na své tiskové konferenci slibují, že bude veletrh větší a pokaždé větší byl. Nejinak je tomu i letos, a to díky nárůstu zájmu firem, které se chtějí prezentovat. Letos MOTOSALON obsadí 4 haly. Návštěvníci se mohou těšit na pestřejší skladbu vystavovatelů a na větší plochy, což jistě zvýší i samotný komfort i pro návštěvníky. Očekávat můžete reprezentativní zastoupení významných značek s nejaktuálnějšími novinkami, ale i atraktivní doprovodný program.

MOTOSALON je největší oborovou prezentací ve střední Evropě, jako jediný motocyklový veletrh s gescí Svazu dovozců automobilů (SDA) – motocyklová sekce a za podpory Sdružení automobilového průmyslu (AIA). Veletrh je zařazen do mezinárodního kalendáře výstav a veletrhů ACEM. Dle dohody společnosti Veletrhy Brno, a.s. a motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů se od roku 2010 veletrh MOTOSALON střídavě koná v Brně a Praze.

Základní vstupné činí 200,- Kč, v sobotu pak 250,- Kč. On-line vstupenku zakoupíte za 160,- Kč. Zlevněné vstupné pro děti od 6 do 15 let, senioři od 60 let, studenti a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P. Otevřeno je denně až do 19:30 hodin, v neděli do 17 hodin.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz