» Veletrhy

VELETRHY GO & REGIONTOUR STARTUJÍ UŽ VE ČTVRTEK!

VELETRHY GO & REGIONTOUR STARTUJÍ UŽ VE ČTVRTEK!

Jen ve třetím čtvrtletí roku 2017 se meziročně zvýšil počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních o 5,9 % a počet jejich přenocování o 4,2 %. V hlavní turistické sezóně se tak potvrdil trend zvyšující se návštěvnosti. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ). Veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR, které startují už ve čtvrtek 18. ledna na brněnském výstavišti, usilují o podporu domácího cestovního ruchu v České republice. 


Lednové veletrhy přivezou do Brna téměř všechny kraje České republiky a Slovenska. První den je vyhrazen pro odborníky, pro které je připraven atraktivní odborný program. Tematicky se program dotkne marketingu, moderních technologií, EET či například klasifikace destinačních managementů. Pátek 19. ledna a víkend patří i široké veřejnosti.

„Díky novému konceptu představují veletrhy ucelenou národní prezentaci cestovního ruchu. Regiontour je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu i incomingu,“ vysvětluje ředitel veletrhů Go a Regiontour Miloň Mlčák. Na veletrzích se ovšem představí též zástupci Maďarska, Rakouska, Chorvatska, Slovinska a Švýcarska. Oproti loňskému roku veletrhy registrují nárůst zastoupených zemí z 19 na 26. Veletrhů se nově účastní Kuba a Dominikánská republika. Právě zmíněné karibské země patří v posledních letech k oblíbeným exotických destinacím i u Čechů.

Nový festivalový pavilon F, který nově doplňuje veletrhy Go a Regiontour, přinese řadu zážitků pro celou rodinu. „Návštěvníci se mohou těšit na setkání s novodobými Nomády, kteří přivezou i obytné vozy. Zájemce o dovolenou na vodě zase potěší možnost nahlédnout do jachty. V pavilonu vyroste také první mobilní ferratová stěna v Česku a centrální bar, kde si lze vychutnat zajímavé cestovatelské drinky,“ vyzdvihuje doprovodný program pro veřejnost mluvčí veletrhů Go a Regiontour Karolína Křenková. Připraven je i speciální koutek pro malé cestovatele a zážitky pro milovníky cykloturistiky, pěší turistiky či například relaxu.

Extrémní gastronomie, regionální potraviny, vína či degustace luxusních restaurací

Veletrhy jsou spjaté i ochutnávkami pokrmů a nápojů z různých koutů světa. Milan Václavík pro návštěvníky připraví například krokodýla, čerstvé cvrčky, štíra či sklípkana. Chybět nebude ani prezentace regionálních specialit na festivalu krajovýchspecialit a regionální potravinyREGFOODFEST. Špičkovou gastronomii na veletrhy přivedou vyhlášené brněnské restaurace, které připraví luxusní degustace s regionálními víny.

Cestovatelé se sjedou na festival GO KAMERA

Jedno velké cestovatelské jméno za druhým se sejde na 21. ročníku festivalu Go Kamera, který pořádá CK Livingstone v čele s Rudolfem Švaříčkem. „Ve čtyřdenním maratonu přednášek a promítání se naživo představí mimořádně silná sestava více než padesáti účinkujících,“ vypočítal Švaříček. Letošním ústředním tématem je Východní Afrika, slavnostního zahájení se tedy ve čtvrtek ujme KATEŘINA CHAUVEAU, která stojí za organizací Bwindi Orphans. Ta se stará o školu v Ugandě i adopce na dálku, na aktivity mohou návštěvníci přispět. A dalšího vás čeká? Projdete se světem s Láďou Ziburou, vylezete na osmitisícovky s Radkem Jarošem nebo Josefem Šimůnkem, své africké hraní přiblíží Jura Pavlica, proletíte se s výtvarníkem Davidem Černým, dozvíte se více o novém filmu Václava Marhoula, prohlédnete se fotky Jana Šibíka nebo Zdeňka Thomy. Přednášky doplňují výstavy, koncerty, promítání, besedy.

O dvojici veletrhů GO & REGIONTOUR

Veletrh GO se zaměřuje na výjezdovou turistiku. Vedle tuzemských cestovních kanceláří a agentur se jej účastní poskytovatelé služeb cestovního ruchu v oblíbených zahraničních destinacích a zahraniční turistické centrály. Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě. V roce 2018 se odehraje už 28. ročník.

Veletrh REGIONTOUR je hlavní prezentační platformou platformou potenciálu cestovního ruchu v regionech České republiky. Je nosným projektem na podporu incomingu a domácího cestovního ruchu. Účastní se jej klíčové subjekty a osoby s rozhodovacími pravomocemi v cestovním ruchu ČR a jednotlivých regionů. V roce 2018 se odehraje už 27. ročník.

Souběžně s veletrhy se koná Festival krajových specialit a regionální potraviny  RegFoodFest, mezinárodní soutěž Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup a GO KAMERA - festival cestovatelských filmů, fotografií a publikací.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz