» Veletrhy

MEZINÁRODNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VELETRHY JSOU PŘEHLÍDKOU SKVĚLÝCH POTRAVIN

MEZINÁRODNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VELETRHY JSOU PŘEHLÍDKOU SKVĚLÝCH POTRAVIN

Novinky a trendy ze světa potravinářství přinese od 27. února do 2. března na brněnské výstaviště Mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA. Tradičně jej doplní další veletrhy z příbuzných oborů - vinaře potěší VINEX, pro pekaře a cukráře je určen veletrh MBK, zařízení pro obchod, hotely a různá stravovací zařízení budou prezentována na veletrhu INTECO. Poprvé se letos uskuteční Mezinárodní veletrh potravinářských technologií SALIMA Technology. Novinkou je Festival chutí.


Technologický pavilon

Trendem posledních ročníků potravinářských veletrhů bylo oddělení technologií od klasické prezentace potravin a nápojů. Letos poprvé se však budou technologické novinky představovat na samostatném veletrhu SALIMA Technology. Návštěvníci jej najdou v pavilonu V společně s veletrhy MBK a INTECO. Vše bude tedy zaměřeno na stroje a zajímavosti v oblastech automatizace a robotizace v odvětví. Do Brna tak přijedou například firmy Asseco Solutions, AWH, Bohemilk, Keiblinger, KONEKO marketing nebo PANINI. Výhody automatizace v potravinářství objeví návštěvníci u firmy Stäubli Systems. S revoluční technologii Sous-Vide se seznámí na expozici VAC-STAR CZ. Na stánku X-MECHANICS bude k vidění například oficiální kávovar pro Mistrovství světa baristů značky Victoria Arduino. Skvělou ovocnou šťávu si vyrobíte na stánku Fresh Juice.

Chutě a vůně z celého světa na jednom místě

Kulinářské speciality ze všech koutů světa – tak by se dal ve zkratce popsat pavilon A. „Na SALIMĚ budou mít zastoupení snad všechny oblasti gastronomie, představí se dodavatelé masných výrobků, potravinářských přísad, mléčných výrobků, cukrovinek, čajů, kávy, alkoholických i nealkoholických nápojů,“ jmenuje manažer projektu Dušan Pelikán. Návštěvníci mohou vše ochutnat i zakoupit. Velké zastoupení budou mít zahraniční výrobci. K dispozici budou výrobky z Běloruska, Estonska, Itálie, Maďarska, Řecka, Slovenska nebo Tuniska. „Velkou expozici budou mít i indonéské firmy, které přivezou jak tradiční potraviny z různých oblastí Indonésie, tak své speciality,“ doplňuje Pelikán.

České regionální potraviny

Regionální dobroty jsou velkým hitem. Aby se v nich lidé lépe orientovali a mohli po těch nejkvalitnějších sáhnout v obchodě, je tu už mnoho let certifikát Regionální potravina, který uděluje Státní zemědělský intervenční fond. Výrobky s tímto označením nemohou chybět na letošní SALIMĚ. Do Brna na výstaviště je přivezou čerství i dlouholetí držitelé. Zájemci tak ochutnají pálenky Lihovaru Lžín, bylinné poklady LC rosa-bylinné čaje a Solertus, domácí knedlíky Svoboda, sýry z farem Amálka nebo Mlékárny Klíč. Svoje oceněné mošty přiveze Slovácká moštárna a originální produkty z arónie Jaromír Janhuba. Kečupy nebo omáčky představí Kand, cukr vrbátecký cukrovar a skvělou sekanou firma Ravy. Skvělé pivo ochutnáte od pivovaru Bizon, bylinnou medovinu od Ivany Bakrlíkové a připraveny budou i sirupy Linea Nivnice.

Gastronomická show i pekařské centrum

Potravinářské veletrhy se neobejdou bez doprovodného programu. Atraktivní bude třeba Gastrofest, na kterém se představí špičkoví kuchaři s bohatými zkušenostmi z českých i zahraničních kuchyní. Návštěvníci mohou navštívit také soutěž Pekař roku 2018 – Junior. Uvidí tak mladé pekařské talenty přímo v akci. Soutěž se uskuteční díky spolupráci se Svazem pekařů a cukrářů v ČR.

SALIMU doplní veletrhy MBK a INTECO

K potravinářské stálici patří i veletrhy MBK a INTECO. Cílem prvního zmíněného je zejména prezentace kvality a významu pekařského a cukrářského oboru. Vystavovat zde budou například firmy Jarospol, Kornfeil, J4, TOPOS či TenArt. Součástí veletrhu bude i Job Forum, jehož generálním partnerem je společnost Albert. Prezentovat se zde budou možnosti studia učňovských oborů. Na veletrhu INTECO se představí firmy BUKOTEC, Eiskon, Hraspo, GASTRO MACH, GOZ Gastro, Maláč, MONTYCON gastro, UNIS COOL a další. Výbavu kuchyní v podobě konvektomatů představí na veletrhu firmy Rational nebo Retigo.

Odborný program zaměřený na konkurenceschopnost a podporu exportu

Doprovodný program zaujme také odborníky. Uskuteční se Mezinárodní konference FOOD FORUM, která nastolí téma konkurenceschopnosti evropského potravinářství. Česká exportní banka přispěje Seminářem podpory podnikání a exportu. Zajímavá bude také konference Jak na export, kterou organizuje společnost EXPANDIST a vystoupí na ní například zástupci Google Česká republika nebo Procter&Gamble.

Novinkou je Festival chutí

Potravinářskou událost letos nově doplní Festival chutí, který se uskuteční v pavilonu C od 1. do 3. března. Osloví zejména všechny milovníky dobrého jídla a pití. Jeho hlavní částí bude festival minipivovarů, na němž se představí na 50 českých i moravských producentů piv. K ochutnání budou stovky pivních vzorků a také jedinečné pivní speciály. Kromě minipivovarů budou přítomni i prodejci různých pochutin od sýrů, paštik, pečiva, výrobků z medu až po dobroty z ovoce a zeleniny.

Nejlepší exponáty budou oceněny

Chybět tradičně nebude ani soutěž Zlatá SALIMA o nejlepší exponáty potravinářských veletrhů. Oceněné exponáty budou vyhlášeny na slavnostním večeru 27. února. Návštěvníci si je budou moci prohlédnout v další dny konání veletrhů. Hodnotitelská komise je složena z předních odborníků v dané oblasti. Předsedou komise je Martin Klanica, ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

 

Odborný doprovodný program

27. 2. 2018 – úterý

10.00

Tisková konference Packaging Live

Organizátor: Equicom s.r.o.

Místo konání: Pavilon G1, st. č. 065

 

10.00 – 12.00

Workshop – Modernizace technologií zpracování obilí

Organizátor: Svaz průmyslových mlýnů ČR

Místo konání: Kongresové centrum, sál D

 

11.00 – 18.00

Obaly pro potraviny a kosmetiku

Organizátor: Obalový institut SYBA 

Míst konání: Pavilon A3, sál Morava

 

14.30 – 16.30

Mezinárodní konference FOOD FORUM

Konkurenceschopnost evropského potravinářství

s cílem zvýšení ochrany spotřebitele formou eliminace fenoménu dvojí kvality potravin, falšování potravin a boji proti nekalým obchodním praktikám

Organizátor: Ministerstvo zemědělství ČR, Potravinářská komora ČR

Místo konání: Hotel Holiday Inn Brno, Kongresová hala

 

18.30

Společenský večer u příležitosti zahájení veletrhů SALIMA, SALIMA TECHNOLOGY, VINEX, MBK, INTECO, EmbaxPrint 2018

Součástí programu bude vyhlášení výsledků soutěže ZLATÁ SALIMA 2018 a ZLATÝ EmbaxPrint 2018

Organizátor: Veletrhy Brno, a.s.

Místo konání: Rotunda pavilonu A

Vstup pouze pro zvané

 

28. 2. 2018 - středa

9.00 – 12.00

Jednání představenstva a dozorčí rady ČSZM

Organizátor: Český svaz zpracovatelů masa

Místo konání: Pavilon A3, sál Brno

Vstup pouze pro zvané

 

10.00 – 14.00

Seminář podpory podnikání a exportu

Organizátor: Česká exportní banka, a. s.

Místo konání: Kongresové centrum, sál C

 

10.00 – 13.00

Zasedání představenstva ACPP

Organizátor: Asociace českého papírenského průmyslu

Místo konání: Kongresové centrum, sál E

Vstup pouze pro zvané

 

10.00 – 13.00

Ekonomická komise AG ČR

Organizátor: Agrární komora ČR

Místo konání: Pavilon A3, sál Morava

 

11.00 – 13.00

Tisková konference SZPI

Organizátor: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Místo konání: : Administrativní budova, sál 102

Vstup pouze pro zvané

 

13.00 – 16.00

Konference  ACPP

Organizátor: Asociace českého papírenského průmyslu

Místo konání: Kongresové centrum, sál B

 

13.00 – 15.00

Redakční rada časopisu Maso

Organizátor: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie

Místo konání: Pavilon A3, sál Brno

 

13.00 – 17.15

Jak na export – konference s mezinárodní účastí

Organizátor: EXPANDIST s.r.o.

Místo konání: Kongresové centrum, sál A

 

14.00 – 18.00

Kalendář roku

Organizátor: EXPO DATA spol. s r.o.

Místo konání: Administrativní budova, sál 102

Vstup pouze pro zvané

 

1. 3. 2018 - čtvrtek

10.00 – 13.00

Myslivecká komise AG ČR

Organizátor: Agrární komora ČR

Místo konání: Administrativní budova, sál 103

 

11.00 – 14.00

Valná hromada minipivovarů

Organizátor: Českomoravský svaz minipivovarů

Místo konání: Pavilon A3, sál Morava

 

2. 3. 2018 – pátek

10.00 – 12.00

Pracovní skupina pro vzdělávání

Organizátor: Český svaz zpracovatelů masa

Místo konání: Pavilon A3, sál Brno

 

27. 2. – 2. 3. 2018 – úterý – pátek

úterý 10.30, 12.00.14.00 16.00, středa - čtvrtek 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, pátek 10.00, 12.00, 14.00

Packaging Live – balicí linka v provozu

Organizátor: Equicom s.r.o., Veletrhy Brno, a.s.

Místo konání: Pavilon G1, st. č. 065

 

úterý – čtvrtek 9.00 – 17.00, pátek 9.00 – 16.00

Prezentace vítězných obalů certifikované soutěže OBAL ROKU

Organizátor: Obalový institut SYBA

Místo konání: Pavilon G1, st. č. 034

 

úterý – čtvrtek 9.00 – 17.00, pátek 9.00 – 16.00

Výstava Kalendář roku 2018

Organizátor: EXPO DATA spol. s r.o.

Místo konání: Pavilon G1

 

úterý – čtvrtek 9.00 – 17.00, pátek 9.00 – 16.00

Právní poradenství a informace pro spotřebitele

Organizátor: Asociace Sdružení obrany spotřebitelů

Místo konání: Pavilon A1, st. č. 039

 

úterý – středa 9.00 – 17.00

Národní soutěž PEKAŘ ROKU 2018 – Junior

Atraktivní výrobek roku

Pekařská show

Organizátor: Svaz pekařů a cukrářů

Místo konání: Pavilon V, st. č. 112

 

středa a čtvrtek 13.00, 15.00

Příprava moderního expressa

Připrav si své cappuccino

Ochutnávka cascary

Organizátor: Nestlé Česko, s.r.o.

Místo konání: Pavilon A1, st. č. 031

 

Stav k datu 12. 2. 2018

 



Copyright © 2019 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz