» Veletrhy

MOTOSALON UKÁŽE NOVINKY OD VĚTŠINY MOTOCYKLOVÝCH ZNAČEK

MOTOSALON UKÁŽE NOVINKY OD VĚTŠINY MOTOCYKLOVÝCH ZNAČEK

Největší středoevropský veletrh motocyklů, čtyřkolek a příslušenství Motosalon, který se letos bude konat od 5. do 8. března na výstavišti v Letňanech v celkem třech halách, což je o jednu halu více, než minulý ročník. Páteční program bude opět zaměřený na začínající jezdce se zvýhodněným vstupným 100 korun. Jako jediný tuzemský motocyklový veletrh získal šestý ročník Motosalonu gesci Svazu dovozců automobilů (SDA) – motocyklová sekce a podporu Sdružení automobilového průmyslu (AIA).


Nejznámější motoristické značky

Svou účast potvrdila většina velkých značek. Nebudou chybět Honda, Suzuki, Yamaha, Harley-Davidson, Triumph, BMW, Aprilia, Moto Guzzi, Indian, Royal Enfield, Kymco, Kentoya, čtyřkolky Access motor, TGB, Artic cat,  BRP, JourneyMan a další výrobci. Objeví se i nové značky, které na Motosalonu ještě nevystavovaly. Návštěvníci se mohou těšit na novinky pro rok 2015, včetně několika národních premiér, i další zajímavé exponáty.

Anketa Motocykl roku na Motosalonu

V rámci Motosalonu se v neděli uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku. Základní parametry soutěže zůstávají stejné, to znamená že i nadále bude hodnocení provádět jak odborná komise, tak široká veřejnost. Ta bude moci hlasovat buď na internetových stránkách anebo přímo na veletrhu MOTOSALON – na expozici u pódia. Na jednom místě tak fandové motorek uvidí, vyzkouší a hned ohodnotí přihlášené exponáty. Vyhlášení ankety MOTOCYKL ROKU pak proběhne poslední den konání veletrhu, tedy 8.3. 2015.

Zajímaví hosté na zahájení

Samotné tradiční zahájení Motosalonu proběhne ve čtvrtek ve 13:00 odhalením nové motorky Karla Abrahama pro nadcházející sezónu MotoGP za účasti kaskadéra a testovacího jezdce Pepy Sršně a známých tváří, které jezdí na motorkách.

Světová premiéra Hondy Karla Abrahama

Světovou premiéru si na veletrhu Motosalon odbude motocykl HONDA RCV Karla Abrahama, se kterým jediný český zástupce v MotoGP odstartuje do své páté sezony v královské kubatuře. Model pro rok 2015 bude vybaven nejmodernějším litrovým závodním motorem z produkce továrny Honda. Díky pneumaticky ovládaným ventilům má motor větší výkon oproti konvenčnímu motoru, který Abraham používal dosud. Česká motocyklová jednička by díky tomu mohla více konkurovat jezdcům na úrovni elitní desítky MotoGP. Motocykl veřejnosti poprvé předvede sám Karel Abraham, o víkendu pak bude fanouškům k dispozici na stánku Masarykova okruhu v hale 4.

Oslavy 50 let Grand Prix

Masarykův okruh oslaví v letošním roce padesátileté výročí Grand Prix. V létě to bude padesát let od chvíle, kdy bylo Brno poprvé zařazeno v kalendáři světového šampionátu. Bohatou historii brněnské Velké ceny připomene expozice historických motocyklů i dosud nepublikovaných fotografií. Návštěvníci si budou moci projet na simulátoru nejen moderní okruh, který Grand Prix hostí dnes, ale i ten původní, na kterém jezdci bojovali v roce 1965.

Kaskadéři, spanilé jízdy, autogramiády

Vedle hal bude k dispozici i venkovní prostor pro testování skútrů a kaskadérská vystoupení. Zájemci o vyzkoušení silnějších strojů se budou moci zúčastnit pořádaných spanilých jízd značky Yamaha po okolí. Účast slíbila řada zajímavých hostů z řad závodníků, známých motorkářů i lidí, kteří se kolem motorek a motorismu pohybují. V rámci veletrhu je připravený profesionální doprovodný program, kde známý motocyklový jezdec a kaskadér Miroslav Lisý, 11 ti násobný mistr ČR a 3. jezdec v Evropě v trialu, bude připraven popřít fyzikální zákony a udělat ojedinělou atmosféru. Celá motoshow je moderována samotným jezdcem za pomoci bezdrátového mikrofonu. Můžete se těšit na akrobatické vystoupení, spojené s jízdou na zadním a předním kole, skoky na automobilu, nácviky bezpečné  jízdy, správné brzdění a vyhýbací manévr. Vystoupení bude třikrát denně po dobu dvaceti minut od pátku do neděle. Po konci vystoupení bude  připravena autogramiáda a focení, a to  u stánku motoškoly, kde je Míra Lisý hlavní instruktor.

Páteční den pro začínající jezdce

Den pro začínající jezdce s uzpůsobeným programem a cenou za vstup – studenti budou mít poloviční vstupné 100 Kč. V rámci Teenager Day se budou moci návštěvníci seznámit s technikou správné jízdy na motocyklu, nebude chybět instruktáž pro spolujezdce nebo simulace nehody a další doprovodný program nachystaný speciálně pro tento den.

Vstupné pro všechny je 200,- Kč, po registraci je možné získat zlevněný vstup za 160,- Kč a v pátek na Studentský den všichni studenti zaplatí 100,- Kč. Rodinné vstupné je 400,- Kč – týká se dvou dospělých a až 4 dětí.

-red-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz