» Veletrhy

Letní sezóna je v plné síle v Hale 22 i Food Truck Pointu

Letní sezóna je v plné síle v Hale 22 i Food Truck Pointu

Vaše denní dávka čerstvého ovoce, zeleniny a dalších farmářských lahůdek čeká v Holešovické tržnici. Vydejte se na nákupy čerstvých potravin a dalších delikates do Haly 22 a nezapomeňte se stavit na něco dobrého ve Food Truck Pointu v těsné blízkosti haly.

 


Léto, pikniky, procházky a sluncem provoněné ovoce a zelenina, to vše na jednom místě v Holešovické tržnici. Zveme vás do Haly 22, kde si můžete dopřát šťavnaté hodování jak na místě, tak si odnést košík plný ingrediencí na vaření do svých domovů a na cestu se schladit třeba skleničkou aperolu v přilehlém Food Truck Pointu. Tam se můžete denně zastavit na svačinu, oběd či večeři a pochutnat si třeba na burgeru nebo palačince.

Malí farmáři, ovoce a zelenina v hlavní roli

Hala 22 je tradičně domovinou zejména pro malé farmáře, kteří většinou prodávají od pondělí do soboty své vlastní produkty. A když je tady nepotkáte osobně, zaručeně byste je našli na polích nebo na cestě za některým ze svých odběratelů. Nezvolili pohodlnější cestu prodeje do supermarketů, a tak využívají každou minutu, aby své produkty dostali začerstva ke svým zákazníkům. Mezi vyhlášené klasiky, pro které si někdy jezdí přímo samotní šéfkuchaři, patří brambory, cibule a v létě třeba i melouny od Jiřího Buchala. Paní Ilona Riegelová patří k vyhledávaným bylinkářkám, a když dostanete chuť na kvalitní maso, pak musí vaše kroky vést do stánku s BIO hovězím masem za Davidem Morávkem. Ivan Takácz vám nabídne uzeniny bez lepku a nechybí samozřejmě ani BIO drůbeží farma. Andělské koláčky, Krkalovy dobroty z pekárny, nebo mléčné výrobky od Sv. Anny by také neměly uniknout vaší pozornosti. Farmářů a drobných prodejců zde najdete desítky stejně jako spoustu rozmanitých potravin a inspirace pro vaši kuchyni. Víkendová nabídka je ale ještě mnohem širší, a tak se v hale o sobotách protočí až tři tisíce lidí. V pop-up stáncích si můžete nakoupit veganské pečivo, sadby, BIO kuřata či vejce a další sezónní nabídku, ale farmáři vám rádi i poradí třeba s tím, jak si vypěstovat vlastní bylinky nebo brambory na balkóně. 

Právě teď najdete v Hale 22 velkou nabídku sezónního ovoce a zeleniny, tedy nechybí třešně, meruňky, broskve, kedlubny, ředkvičky, okurky, saláty nebo hrášek a spousta bylinek na vaření i okrasu. 

Celou nabídku celoročně doplňují zahraniční delikatesy jako uzbecké, slovenské a bulharské speciality nebo čerstvé ryby. Mimo sezónu pak nabídku domácí provenience doplňují prodejci exotického ovoce a zeleniny z teplejších krajů, když domácí půda zazimuje. Vždy jsou zde však lidé, kteří jídlo vybírají s láskou a respektem.

Food Truck Point a každý čtvrtek DJs Rádia 1

Aby dobrého jídla nebylo v Holešovické tržnici málo, vedle Haly 22 byla nově zahájena sezona ve Food Truck Pointu, kde se můžete zastavit nejen na oběd, ale i pozdní svačinu nebo večerní drink a něco dobrého k zakousnutí. La Paletta nabízí vynikající slané i sladké špaldové palačinky, dnes už pražská klasika Banh-mi-ba vám naservírují jejich vyhlášené bagety a asijský street food, PŘÍVYES vás uspokojí kvalitním trhaným hovězím masem nebo quesadillou, zatím co Truck bar vás zahřeje či ochladí širokou nabídkou drinků a lahodného piva. Skvělé burgery má pak ve svém repertoáru Food truck Pavlo´s.

Po celé prázdniny navíc pobyt ve Food Truck Pointu zpříjemní každý čtvrtek hudební doprovod DJs Rádia 1.

  1. 7. | Jan Marek
  2. 8. | Fluffy Clouds (Myclick & Diom)
  3. 8. | BLN

Kdy zajít do Haly 22 a na jídlo do Tržnice

Hala 22 je otevřena denně kromě neděle od 7.00 do 17.00 hodin, ve čtvrtek můžete nakoupit až do 19.00 hodin, v sobotu pak do 14.00 hodin s rozšířenou nabídkou, kterou obvykle najdete i mimo samotnou Halu 22 na korzu před vchodem, a to zejména v letních měsících.

Food Truck Point je otevřen denně kromě pondělí od 11.00 do 18.00 hodin, nebo dle počasí a nálady. Akce v letních měsících sledujte na sociálních sítích Holešovické tržnice.

www.holesovickatrznice.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz