» Tiskové zprávy

SEMINÁŘ SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ A PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK VE ZLÍNĚ

SEMINÁŘ SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ A PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK VE ZLÍNĚ

Dne 19.2. 2014 proběhl v prostorách Krajského úřadu Zlínského kraje seminář Sociální podnikání a podpora sociálního podnikání prostřednictvím veřejných zakázek, který pořádal pod záštitou radní Zlínského kraje Taťány Valentové Nersesjan P3 – People, Planet, Profit o.p.s. ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování.

Sociální podnikání a mezinárodní zkušenosti představila ředitelka P3 – People, Planet, Profit o.p.s a manažerka projektu TESSEA Petra Francová. Sociální podnikání ve Zlínském kraji prezentovala ambasadorka pro Střední Moravu Šárka Dořičáková, která prezentovala zkušenosti ze svého sociálního podniku Podané ruce, s. d.


Poznatky z Moravskoslezského kraje přednesla ambasadorka Dolores Czudková, která zároveň představila firmu Egron chráněnou dílnu. Dále následovala prezentace Petra Netočného z nové sociální firmy Procesia s.r.o., která vznikla ve Zlínském kraji.

    

Druhá část semináře byla věnována společensky odpovědnému zadávání veřejných zakázek, které představila Alena Zieglerová z Agentury pro sociální začleňování, jež se věnuje problematice zaměstnanosti lidí s nízkou kvalifikací a podpoře zvyšování zaměstnanosti v nejvíce ohrožených regionech. Představila příklady prvních zkušeností propojení sociálního podnikání a veřejných zakázek v České republice. Dále uvedla, jak lze díky veřejným zakázkám poskytnout práci občanům či příležitost místním firmám. K oběma tématům proběhla zajímavá diskuze, které se zúčastnilo téměř 40 zástupců měst a obcí, sociálních podnikatelů, neziskového sektoru a mnoho dalších. Seminářem provázela vedoucí neziskového odboru KÚ Zlín Pavlína Nováková.

TESSEA - Tematická síť pro sociální ekonomiku TESSEA – je názorová platforma sdružující jednotlivce, podnikatele, nestátní neziskové organizace, vysoké školy a další instituce, které spojuje společný zájem – prosazovat sociální ekonomiku a sociální podnikání do povědomí laické i odborné veřejnosti. Dále podporuje vznik nástrojů a infrastruktury pro rozvoj sociální ekonomiky. Vznikla v roce 2009 v rámci projektu Tematická síť pro rozvoj sociální ekonomiky a dnes její činnost TESSEA koordinuje P3 – People, Planet, Profit, o.p.s.

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. je organizace, která přináší a prosazuje nové a inovativní přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost, podporuje sociální a společensky prospěšné podnikání, poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a realizuje tematicky zaměřené projekty.

 Více informací: web: www.p-p-p.cz a www.ceske-socialni-podnikani.cz

 

Projekt je financován z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a Státního rozpočtu ČR.

 

 P3 - People, Planet, Profit, o.p.s.

Šárka Dořičáková, ambasadorka Střední Morava



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz