» Tiskové zprávy

PŘÍBĚH JAROMÍRA JÁGRA ZACHYTÍ CELOVEČERNÍ DOKUMENT 68

PŘÍBĚH JAROMÍRA JÁGRA ZACHYTÍ CELOVEČERNÍ DOKUMENT 68

Producent filmového hitu Lída Baarová, Jiří Jurtin, začíná v listopadu natáčet celovečerní dokument, který bude vyprávět životní příběh jednoho z největších Čechů, Jaromíra Jágra. Snímek je pojmenován podle magického čísla 68, pod kterým slavného hokejového útočníka zná celý svět. 


S pokorou jsme od pana Jágra přijali souhlas, že můžeme zachytit jeho poctivou a neopakovatelnou cestu až na světový vrchol," potvrdil producent Jiří Jurtin.

Film 68 bude mít premiéru na podzim 2017 v době oslav 100. výročí založení americké NHL, jejichž bude Jágr důležitou součástí. Momentálně 3. nejproduktivnější hráč historie NHL a vůbec nejúspěšnější evropský hokejista v NHL bude na plátně představen unikátní formou dokumentu a hraného filmu. Natáčení proběhne jak v Česku, tak v zahraničí, kde o kladenském rodákovi budou vyprávět světová hokejová esa a hvězdy Hollywoodu.

Snímek navíc doplní přitažlivé archivní záběry, nové originální reportáže z Jágrových působišť, nikdy nevysílané rozhovory s rodinou, blízkými kamarády nebo prvními trenéry," vyjmenoval mluvčí filmu 68, Janis Sidovský. 

Půjde o vůbec první celovečerní film, který bude o Jágrovi promítán v kinech po celé planetě. Podobné pocty se dočkali jen fotbalista Cristiano Ronaldo, boxeři Muhammad Ali a Mike Tyson nebo závodník Formule 1 Ayrton Senna. K nejúspěšnějším dokumentům o celebritách pak ve filmové historii patří snímek S Madonnou v posteli nebo Oscarem oceněný portrét zpěvačky Amy Winehouse.

-jasi-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz