» Tiskové zprávy

FARMA GEORGE


Obec: Jerlochovice

Okres: Nový Jičín

Kraj: Moravskoslezský

 

Popis činnosti

Počet obhospodařovaných ha: 289,67 ha (REP)

Biofarma George z malebného prostředí Oderských vrchů, se nachází nedaleko města Fulnek, v přilehlé části obce Jerlochovice. Produkuje kvalitní BIO telecí a hovězí maso, obhospodařuje 310 hektarů trvalých travních porostů s přibližně 200 kusy masného skotu plemen Masný simentál a Limousine. Farma je vybavena špičkovou zemědělskou technikou, která umožňuje dosahovat vysokou produktivitu práce a zároveň je šetrná k životnímu prostředí. Produkujeme skot, který poskytuje především telecí BIO maso v té nejvyšší jakosti.

Kontrolní organizace: Biokont CZ, s.r.o.

Ekochov

Matečné stádo krav je rozděleno na čistokrevnou plemenitbu složenou z 50 matek plemene Masný simentál. Druhá část je složena z 60 matek kříženců plemen Masný simentál, Limousine a Charolaise. Reprodukce se uskutečňuje pomocí přirozené plemenitby za použití licencovaných býků plemen Masný simentál a Limousine. Ve stádu se nacházejí matky s 50 až 100% krve masného plemene.

Skot je celoročně umístěn ve venkovním prostředí, v době vegetace na pastvinách a v době mimovegetační na zimovišti. 

Rostlinná výroba

Trvalé travní porosty (241,64 ha), tráva na orné půdě (20,21 ha). Orná půda (27,82  ha)

Zpracování surovin a finalizace výrobků

Bourárna masa je tvořena chladírnou, bourací místností, skladem přepravek a je vybavena technologií splňující nejpřísnější parametry hygienického provozu podle současné legislativy v České republice i Evropské unii.

Telata jsou poražena ve věku 6 až 8 měsíců na ekologických jatkách s vlastní certifikací BIO provozu (Sedlnice, Melč). Z jatek je telecí maso převezeno v našem chladícím voze, rozporcované na čtvrtě ve visu. Následně jsou nechána správně vyzrát ve čtvrtích v chladících boxech naší bourárny po dobu 7 dnů. Po vyzrání masa jsou čtvrtě rozbourány, jednotlivé druhy masa v přesném poměru rozděleny do balíčků, které jsou poté vakuově zabaleny za dodržení nejpřísnějších hygienických kriterií. Takto zpracované maso je připraveno k prodeji koncovému zákazníkovi.

Kontaktní údaje

Kontaktní osoba/jednatel: Jiří Ševčík

Telefon: 608 709 466

Email: farmageorge@centrum.cz

Web http://www.farmageorge.cz/

Adresa: Jerlochovice 121, 742 45 Fulnek – Jerlochovice

GPS farmy: 49.7098364N, 17.8812964E



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz