» Tiskové zprávy

EMBAXPRINT SLAVÍ KULATINY, JE TU 30. ROČNÍK

EMBAXPRINT SLAVÍ KULATINY, JE TU 30. ROČNÍK

Souběžně s potravinářskými veletrhy se uskuteční již 30. ročník Mezinárodního veletrhu obalů a tisku EmbaxPrint. Jedná se o jediný veletrh svého oboru v České republice a je ideálním místem pro předvedení technologických inovací a řešení. O jeho významu svědčí i narůstající zájem vystavovatelů, a to nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.


Prezentace významných firem v oboru

Veletrhu se nově zúčastní firmy Deufol, PEBAL, Reelton či Techni Trade. Poprvé na veletrhu v České republice se představí CGP Coating Innovation. Zastupovat ji bude firma Packung, která nabízí kompletní servis a sortiment v obalovém průmyslu. K vidění bude materiál X board print, který výborně plní požadavky pro 3D konstrukce – na veletrh jej přiveze slovenská firma AuLea.

Návštěvníci se seznámí i s nasávanou kartonáži, a to na stánku DECAPULP. Jedná se o moderní technologii zpracování a tvarování papírových vláken. Výrobky z nasávané kartonáže jsou díky své schopnosti absorbovat nárazy a vibrace ideální především pro obalový průmysl.

Zastoupeny budou obaly pro farmaceutický průmysl, a to například díky firmám Nolato nebo Galapack.

Do Brna míří jedna z největších polských firem v tiskařském oboru - INTERDRUCK. Pyšní se nejen moderní a ekologickou výrobou, ale také využíváním nejaktuálnějších trendů. Řadu významných zahraničních dodavatelů balicích a procesních technologií pro potravinářskou a farmaceutickou výrobu zastoupí firma Arcon Machinery. Na svém stánku vystaví i kompletní balicí linku COUNTEC. Pro představení svého portfolia si veletrh EmbaxPrint vybralo rovněž mnoho významných čínských firem, například Dragon Foils Limited přiveze své technologicky jedinečné fólie.

Vrací se Packaging Live

Na EmbaxPrint se opět vrací projekt Packaging Live. „Zájemci se podívají na moderní proces balení pečiva za využití robotů, nových průmyslových tiskáren a dalších obalových technologií,“ říká Michaela Zachová z agentury EQUICom, která projekt organizuje. Generálním partnerem se stala společnost TECHNOLOGY zabývající se kompletní technologie balení pro potravinářský sektor. Celá linka nabízí zajímavou podívanou na kompletní proces od balení přes značení, manipulaci až po paletizaci výrobků. Navíc nebude chybět ani oblíbená ochutnávka prémiového pečiva Breadway, které se stalo produktem letošního balení. Představí se další partneři projektu. Průmyslové roboty vystaví FANUC Czech, produkční digitální technologie pak ONDRÁŠEK INK-JET SYSTÉM.

Odborný doprovodný program

Novinky, trendy a důležitá témata přinese doprovodný program určený zejména odborné veřejnosti. Uskuteční se například konference Asociace českého papírenského průmyslu, která se bude zabývat tématy jako sběrový papír či výroba nasávané kartonáže. Další konferenci Obaly pro potraviny a kosmetiku organizuje Obalový institut SYBA. Zájemci se mohou také podívat na vítězné exponáty soutěže Obal roku 2017, které zaujmou svým designem i technologickým zpracováním. Během EmbaxPrintu bude navíc poprvé k vidění i výstava Kalendář roku 2018.

Ocenění Zlatý EmbaxPrint 2018

Špičkové veletržní exponáty a novinky si mohou z Brna odnést ocenění Zlatý EmbaxPrint. „V letošním roce došlo po delší době k osamostatnění ocenění od souběžně probíhající Zlaté SALIMY. Celkem se bude soutěžit v pěti kategoriích – zpracovatelské stroje, průmyslové značení, inovace, ekologický přínos a obaly, design, marketing,“ jmenuje manažer projektu Dušan Pelikán. Výsledky budou vyhlášeny na slavnostním večeru 27. února. Oceněné exponáty budou následně označeny a vystaveny, takže si je návštěvníci mohou prohlédnout.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz